20 de ha de pădure sunt cuprinse de flăcări, la Iedera, în județul Dâmbovița, într-o zonă greu accesibilă. Focul a fost pus, cel mai probabil, de oameni inconștienți, din zonă, ce au incendiat vegetația uscată, spun pompierii. La locul incendiului se afla în acest moment zeci de pompieri și utilaje dar focul este foarte greu de stins ,fiind vorba de zeci, dacă nu sute, de focare.

Imagine

Un dezastru este pe cale să se producă la Iedera,în judetul Dâmbovița,în zona cunoscuta sub numele de Valea Ursului. O zona de abrubt, foarte greu accesibila, la granița dintre zona de deal și munte.

Focul, ce a pornit de la un incendiu (sau mai multe) de vegetație uscată, a cuprins rapid litiera pădurii, unde se aflau copaci doborâți uscați sau resturi de copaci. Ulterior a avansat și spre zona centrală a pădurii.

La fața locului intervin pompierii de la ISU Dâmbovița (23 de subofițeri cu 4 APIC și 1 ASAS) cei de la Ocoalele Silvice Moreni și Ingleby (13 lucratori forestieri) si Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgență al comunei Iedera ( 2 persoane). Desemenea două cadre ala IPJ Dâmbovița sunt la fața locului, ajutând la stingerea incendiului.

Focul evolueaza rapid în câteva zeci de focare, dacă nu chiar sute, după cum spun pompierii aflați la fața locului. Unul dintre acestia a descris perfect situația de la fața locului: „Este mai rău ca în cimitir de Paște”, referindu-se la mulțimea de flăcări (focare de incendiu) din zonă.

(video)

Pompierii se luptă de ore bune cu flăcările dar este puțin probabil ca vor reusi să stingă prea curând zecile de focare ce evolueaza pe o suprafață de aproximativ 20 de hectare, și într-o zona greu accesibilă, de pantă montană.