În plină alertă națională privind răspândirea coronavirusului, nu toată lumea ia în serios avertismentele. Nu se încercă deloc evitarea locurilor aglomerate și păstrarea distanței de siguranță. La Târgoviște,a stăzi,11 martie 2020, localnicii făcuseră coadă la biroul de plată al Serviciului „Taxe și Impozite”, al primăriei din localitate.

Imaginile cu cozile de la serviciul taxe si impozite nu sunt neapărat o noutate, mai ales în aceasta perioadă a anului, atunci când contribuabilii încercă să profite de ultimele zile rămase la dispoziție pentru a achita taxele și impozitele locale cu o reducere de 10%. Surprinzător este faptul că avertismentele, privind coronavirusul ,nu au fost, se pare,înțelese pe deplin, cel puțin la Târgoviște, acolo unde contribuabilii au format cozi la caseriile biroului „Taxe și Impozite” chiar și astăzi, 11 martie 2020, adică la o zi distanță după ce și la Târgoviste au fost anunțate măsuri suplimentare de siguranță pentru a preveni răspândirea bolii. Imaginile vorbesc de la sine.

Conform Codului Fiscal și prin decizie a Primăriei Târgoviște (hotărâre aprobată în Consiliul Local) în 2020, taxele si impozitele locale sunt reduse cu 10%, dacă sunt achitate integral până la data de 31 martie 2020. Impozitele locale, la Târgoviște, nu au fost majorate,în 2020, decât cu rata inflației aferente anului precedent.

Articolul precedentEXPLOZIE de cazuri confirmate cu COVID-19. Ministerul de Interne: Ne pregătim de SCENARIUL 3! Ce presupune
Articolul următorCoronavirus-România| Nu sunt obligatorii, deocamdată, dar sunt foarte importante. Reguli de conduită în spațiul public