Președintele Klaus Iohannis a anunțat că guvernul a elaborat un plan privind ridicarea parțială a restricțiilor, după data de 15 mai. Anunțul a venit la finalul ședinței de urgență de la Palatul Cotroceni, la care au fost convocați premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătății Nelu Tătaru, ministrul de Interne, Marcel Vela și șeful DSU Raed Arafat, conform realitatea.net

Mesajele președintelui:

Am decis ca după 15 mai toată lumea să fie obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și în transportul în comun.

După 15 mai vom renunța la restrângerile care privesc circulația persoanelor. Deci vom putea să ne deplasăm în spații publice fără să trebuiască să declarăm în prealabil unde mergem și de ce mergem.

Până pe 15 mai toate restricțiile rămân în vigoare, până atunci stați acasă.

Pentru protecția generală a populației, multe restrângeri vor rămâne în vigoare după 15 mai, precum interdicțiile de manifestări și adunări publice

În această după-amiază mă întâlnesc cu conducerea Ministerului Educației, pentru a stabili planul concret privind redeschiderea școlilor (vezi video mai jos)

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, la finalul ședinței privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19, avute cu cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 22 aprilie 2020