În Dâmbovița, comuna Corbii Mari situată în sudul județului, aproape de județul Giurgiu și București, reprezintă focarul de coronavirus din județul . Asta după ce au fost confirmate 19 cazuri de infectare cu COVID 19, iar două persoane din localitate au decedat, din cauza complicațiilor date de coronavirus. Primarul localității face un apel către localnici, pentru a nu mai părăsi locuințele, în același timp arătând că în comunitate se dezinfectează non stop cu substanțe biocide.

În data de 2 aprilie a fost confirmat cel de-al doilea deces al unei persoane din Corbii Mari. Este vorba de un barbat de 56 de ani, ce făcea dializă, ce a decedat la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște. Și în cazul primului deces, din Dâmbovița, a fost vorba tot de un bărbat de 56 de ani, tot din Corbii Mari, care făcea dializă și care a contractat virusul tot la Centrul privat de dializă din Bucuresti, unde a fost infectat si cel de-al doilea bărbat din Corbii Mari.

http://www.facebook.com/ionut.banica.90/videos/pcb.1434109350083186/1434108580083263/?type=3&theater

Primarul localitătii, Ionuț Banică, a postat pe pagina sa de facebook, un apel către cetățenii localității, rugându-i insistent pe aceștia să nu mai părăsească domiciliu, decât în caz de strictă necesitate.

„NU NE OPRIM NICIUN MOMENT dacă vrem să câștigăm această luptă.

O nouă acțiune de dezinfecție în toate locurile vulnerabile / folosim substanțe BIOCIDE, recomandate pentru acest tip de igienizare!

Suntem în prima linie, primar, viceprimar, administrator, angajați ai primăriei, polițiști,medici, farmacisti , asistenți , preoți. Avem nevoie și de sprijinul vostru ca să ieșim bine din nebunia asta care ne-a cuprins. Dezinfectăm, dar STĂM ÎN CASELE NOASTRE! E vital acest mesaj. Haideți să fim bine #împreună!”

A scris Ionuț Banică, pe facebook.

Captură postare facebook, dezinfecție Corbii Mari

Poastarea este ilustrată cu mai  multe scurt filmări, în care se arată cum se acționează pentru dezinfectare, cu substanțe biocide, pe străzile din localitate.

(aici link filmare dezinfectare)

În comuna Corbii Mari peste 275 de persoane se află, la momentul actual în carantină.

Toate cele 19 persoane infectate cu coronavirus se afla internate la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, conform unor informații neconfirmate oficial.

Articolul precedentAlegerile locale, aproape de amânare. Ludovic Orban: ”Pregătim un act normativ”
Articolul următorCoronavirus România-3183 de cazuri. 445 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore. În DB au rămas doar 19 cazuri înregistrate