Pentru al zecelea an consecutiv, la Târgoviște , are loc pelerinajul la racla cu moaștele Sf. Ierarh Nifon. Evenimentul, organizat de Arhiepiscopia Târgoviștei, a fost și în 2019 unul la care au venit mii de credincioși, ce s-au așezat conștincios la cozi imense, încă de la primele ore ale zilei de 11 august.

Sărbătoarea Sf. Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţãrii Româneşti, ocrotitorul Arhiepiscopiei Târgoviștei, are loc de 10 ani. Mai precis din 2009 ,când printr-o hotărâre a Sfântului Sinod al BOR,  o parte din moaștele Sf. Nifon au fost mutate la catedrala din Târgoviște.

În fiecare an, din 2009, în parcul Mitropoliei din Târgoviște, vin mii de credincioși din parohiile dâmbovițene, pentru a se închina la moaștele sfântului, ce sunt așezate în afara bisericii cu ocazia aniversării acestuia (11 august).

Tot ca în fiecare an, și în 2019, miile de credincioși ajunși la Târgoviște, au format cozi imense pentru a ajunge să se închine sau să atingă racla în care se află moaștele (mâna dreaptă) sfântului.

La orele prânzului (11 august 2019) la coadă încă erau mii de credincioși, iar circulația autovehiculelor în centrul orașului a fost restricționată. La eveniment era așteptată să sosească și premierul Viorica Dăncilă, ce însă până la orele prânzului nu ajunsese.

Articolul precedentCarambol auto la ieșirea din Târgoviște. Un tânăr accidentat
Articolul următorFOTO VIDEO Dăncilă și Fifor s-au rugat la moaștele Sf. Nifon, la Târgoviște. Premierul a făcut baie de mulțime