Trei vaci au fost electrocutate, luni, în comuna dâmbovițeană Vulcana Pandele, în urma unui scurtcircuit produs la un cablu lăsat nesupravegheat.

Localnicii spun că angajații de la Electrica au efectuat lucrări în zonă și ar fi lăsat un cablu neasigurat. Vântul puternic a împins acel cablu către alte fire de înaltă tensiune, producându-se, astfel, un arc electric exact în momentul în care pe acolo trecea un cioban cu vacile.

„În această după-amiază, polițiștii din cadrul Secției Nr. 11 Poliție Rurală Pucioasa au fost sesizați cu privire la faptul că o bovină este decedată pe marginea drumului, pe raza localității Vulcana Pandele, sat Toculești. Din primele cercetări, se pare că în acea zona ar fi fost efectuate lucrări la rețeaua electrică de către angajații unei societăți comerciale. De asemenea, există suspiciunea că bovina ar fi murit după ce ar fi atins un arc de electricitate”, arată IPJ Dâmbovița.

Trei vaci au fost electrocutate însă doar una a murit. Celelalte două s-au ridicat și au fost duse se cioban la proprietari.

„A făcut scurt circuit aici și treci vaci au fost trântite la pământ. Două s-au ridicat și una a rămas moartă. Putea să fie om. Eu dacă eram aici puteam să pun mâna pe ea să o trag afară. De vină este Electrica, că nu a izolat stâlpul bine. Și ieri și alatăieri a lucrat aici. Azi a fost curentul oprit. Montau la înlocuirea stâlpilor. Mureau copii nevinovați. A fost un caz fericit că s-a întâmplat să fie animal”, ne-au povestit martorii incidentului.

În cauză polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neglijență în serviciu.

Județul Dâmbovița a fost sub avertizare de vânt puternic și ploi.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentCSM Târgoviște câștiga prima bătălie pentru locul V, în prima ligă de baschet feminin
Articolul următorCod galben de inundații în mai multe zone din Transilvania, Moldova, Oltenia şi Muntenia