Un bărbat a murit, duminică, în zona Văii Horoabelor din Masivul Bucegi. Salvamontiștii și medicii au fost chemați la fața locului, dar nu au mai putut face nimic pentru turist. Bărbatul se afla în drumetie cu soția și i s-a făcut rău. Se pare că victima a fost doborâtă de canicula de afară.
Echipa Salvamont Salvaspeo Dâmbovița a fost solicitată pentru a acorda primul ajutor unui turist aflat în zona Văii Horoabelor din masivul Bucegi.
„Echipa formată din 3 salvatori s-a deplasat la fața locului găsind victima inconștiență, ce nu respira. Au fost începute imediat manevrele de resuscitare, solicitându-se ajutor medical avansat, aero și terestru. Masajul cardiac și ventilațiile artificiale au fost menținute până la sosirea echipajelor specializate, urmând a fi preluate și continuate de acestea”, au precizat salvamontiștii.

Cu toate eforturile depuse din partea salvatorilor, victima fiind intubata, defibrilata, a fost declarat decesul persoanei de 61 de ani din județul Prahova.
Cauza probabilă a decesului este stop cardio-respirator. Cadavrul a fost preluat de SML pt efectuarea necropsiei. Bărbatul se află în drumeție cu soția și i s-a fi făcut rău.
Salvamontiștii recomandă prudență maximă în această perioada și avertizează turiștii să nu pornească în drumeții lungi dacă au probleme cu inima, să nu se expună îndelungat la soare și să evite epuizarea.
Înainte de a porni pe munte turiștii trebuie să verifice condițiile meteo și să nu se aventureze fără să ia în calcul starea de sănătatea.
Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK 
Articolul precedentTurist în stare gravă, după ce a căzut de la etajul trei al unui hotel din zona Padina – Peștera
Articolul următorFurtunile continuă. Avertizare de tip Cod galben, în toată țara