Viorica Dăncilă nu renunță la susținerea Rovanei Plumb, după votul negativ, primit de aceasta din urmă, în Comisia Juridică a Parlamentului European. Dăncilă susține că Rovana Plumb are susținerea sa necondiționată, în continuare, iar o eventuală schimbare, a nominalizării Guvernului pentru postul de comisar european, nu este nici măcar aminintită de primul ministru.

Viorica Dăncilă a avut o primă reacție (28 septembrie), pe pagina personală de facebook, după ce comisia JURI a Parlamentului European  a dat un vot negativ reprezentantului României, Rovana Plumb, nominalizat pentru postul de comisar european ( la transporturi). Reprezentanții Comisiei Juridice au reacționat, prin votul dat, față de neconcordanțele din declarațiile de avere ale Rovanei Plumb, europarlamentar și președinte al PSD Dâmbovița.

Viorica Dăncilă a recționat la două zile distanță față de acest subiect precizând, prin altele, pe facebook:

„Tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile – atât la votul din Parlamentul European, dar mai ales reacțiile celor din țară – nu mă face să am mai puțină încredere sau apreciere pentru Rovana Plumb, dimpotrivă. Rovana are, în continuare, susținerea mea necondiționată.

O cunosc de mulți ani, am muncit împreună, știu măsura profesionalismului Rovanei și a bunei-credințe cu care și-a făcut mereu treaba. Știu că ar exercita acest mandat de comisar european în bune condiții și am certitudinea că, pentru Rovana Plumb, spre deosebire de alții, ar prima întotdeauna interesele și politicile europene care contribuie la consolidarea proiectului european, așa cum guvernul nostru acționează. De aceea sper ca răspunsul comisiei JURI să fie unul pozitiv, în acord cu propunerea făcută de România și susținută de președintele Comisiei Europene.”

Viorica Dăncilă și Rovana Plumbmai 2019, Nucet, Dâmbovița

Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) din PE se va întruni luni în ședință extraordinară pentru a evalua conflictul de interese real sau potențial al candidaților României și Ungariei pentru funcția de comisar european, respectiv Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi. Ședința Comisiei urmează să aibă loc, luni, în intervalul orar 11:30 – 12:30, ora României. Conform unei informații publicate de Mediafax.