Se pare că iarna bândă și lipsa zăpezii i-a determinat pe unii șoferi să uite de regulile de circulație și să folosească autostrăzile existente în România pe post de circuite de formula 1. Doar în ultimele zile polițiștii au înregistrat șoferi circulând cu viteze de aproape 250 km/h, pe A3 (segmentul București-Ploiești) sau mergând pe contrasens, pe A1.

Imagine

Foto– A3 (București-Ploiești), sursa foto-130km.ro

În week-end ce tocmai s-a încheiat, polițiștii care au acționat pentru siguranța circulației pe autostrăzi au aplicat 320 de sancțiuni contravenționale, iar pentru neregulile constatate au reținut 27 de permise de conducere.

Cea mai mare viteză a fost înregistrată la data de 12 ianuarie 2020, la km 21, pe Autostrada A3 București-Brașov ( în fapt București-Ploiești singurul deschis circulației) pe sensul către Ploiești, când polițiștii au depistat un bărbat circulând cu viteza de 246 km/h, pe un sector de drum unde limita legală de viteza este de 130 km/h.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă de 2.900 de lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru  90 de zile.

De asemenea, la data de 12 ianuarie 2020, polițiștii au depistat un bărbat care conducea, pe Autostrada A3, București – Brașov, cu viteza de 205 km/h, pe un sector de drum unde limita legală de viteza este de 130 km/h.

Bărbatului i-a fost reținut permisul de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru  90 de zile, fiind sancționat contravențional, cu amendă de 2.900 de lei.

Imagine

Foto-A1, București-Ploiești (sursa foto –130km.ro)

De asemenea, la data de 12 ianuarie 2020, ora 14:19, polițiștii au depistat un bărbat de 64 de ani, circulând pe Autostrada A1, pe sensul opus de mers.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă de 1.160 de lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru  60 de zile.