Constantin Mudava, vindecătorul lui Nicolae Ceaşescu, a murit, joi, la Spitalul Județean de Urgențe, secția de Îngrijiri Paliative, la vârsta de 82 de ani. A plecat din această lume fără să îi mai poată transmite fiului său ultimele învățături.
George Mudava, fiul său în vârstă de 46 de ani, spune că de puterile tatălui său a a flat o țară întreagă și nu numai. Anumite persoane au încercat să îl cheme în America, dar a refuzat.
„Faima pe care el a căpătat-o ne-a schimbat viața. Am încercat și el și noi să rămânem oameni normali, să nu ni se urce la cap. A știu că avea o putere a lui și a mizat pe ea. A văzut lucrurile în felul său, din perspectiva puterii lui. Am înțeles puterea pe care o avea. Poate că nu l-am aprobat mereu, dar l-am înțeles, dovadă că am fost apropiați tot timpul. A tratat foarte multă lume celebră, dar care eu nici nu știu. Au tras oameni de el să se ducă în America, dar a refuzat. A mers prin câteva țări din Europa, dar s-a întors”, a spus acesta.
„Fenomenul Vindecator” ducea o luptă cârncenă cu viața de aproximativ doi ani. De doi ani a început să aibă probleme cardiace, dar și mai multe afecțiuni.
Pe patul de spital, în ultimele zile de viață, vraciul lui Ceaușescu a încercat să îi mai transmită fiului său câteva cuvinte, dar nu se mai putea înțelege nimic din ce spunea. Mintea îi era însă lucidă și a refuzat tratamentul, înțelegând că nu mai are nicio șansă.
„A încercat să îmi transmită mai multe lucruri în ultimele zile, dar nu se mai înțelegea ce spune, nu mai reușea să articuleze. A refuzat și medicamentele pe care trebuia să le ia. A avut parte de tot ce e mai bun, dar până aici a fost”, explică fiul său.
De loc din Ghirdoveni, comuna dâmbovițeană Caragiale, Mudava s-a autopromovat drept bioenergetician, bioterapeut şi vindecător și a ajuns extrem de cunoscut în 1996, când a candidat la Preşedinţia României.
Constantin Mudava a avut patru copii. Pe pagina de Facebook intitulată “Vindecătorul Constantin Mudava” sunt descrise presupusele puteri miraculoase ale vraciului.
“La vârsta de 5 ani le-am descoperit şi practicat pe bunica mea, pe care am vindecat-o de reumatism. Ulterior le-am educat, cultivat şi practicat. Am fost solicitat de către şeful statului din acea perioada, Nicolae Ceauşescu, care m-a încadrat la Scorniceşti, judeţul Olt, unde conducea clanul Ceauşescu-Bărbulescu, cu contract de muncă şi unde mi-au creat condiţii bune de lucru cu 3 cabinete. Acolo am practicat această medicină generală pe mii şi mii şi mii de oameni din ţară şi din străînătate, pe tot felul de afecţiuni şi boli, incurabile prin medicină clasică”, se arată pe Facebook.
Înmormântarea sa va avea loc duminică, la Cimitirul Central din Târgoviște.