Vremea se schimbă radical în următoarele zile, după cum anunță meteorologii. Averse cu caracter torențial, descărcări electrice și scăderi ale temperaturilor diurne chiar și cu 10-15 grade față de zilele precedente, mai întâi în vestul țării și apoi și în restul teritoriului, este prognoza oefrită de meteorologi.

Începând din data de 3 octombrie vremea se va schimba radical.

Conform unei informări a celor de la ANMH:

INFORMARE METEOROLOGICĂ
Fenomene vizate: ploi în general moderate cantitativ, fenomene de instabilitate atmosferică, intensificări temporare ale vântului, răcire accentuată
Interval de valabilitate: 03 octombrie, ora 04:00 – 5 octombrie, ora 09:00
Zone afectate: conform textului

„În intervalul menționat, aria ploilor va fi în extindere dinspre vest și va cuprinde treptat toată țara. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, izolat
40 l/mp. 
Vor fi și perioade cu fenomene specifice instabilității atmosferice, în a doua parte a zilei de joi, 3 octombrie în special în Transilvania și Moldova, apoi și în regiunile sud-estice; se vor semnala averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat, posibil, vijelii și grindină.

 Vântul va avea local și temporar intensificări în majoritatea zonelor, cu viteze în general de 40…50 km/h.

Vremea se va răci semnificativ pe parcursul zilei de joi (3 octombrie) în vest și nord-vest, iar vineri (4 octombrie) și în restul teritoriului.”

În Dâmbovița, abia din data de 4 octombrie vor ajunge și ploile. Abia în cursul nopții de 3 spre 4 octombrie vor fi semnalate averse puternice însoțite de descărcări electrice.

La Târgoviște maximele diurne vor scădea simțitor. Astfel de la o maximă de 25 de grade celsius (3 octombrie), vineri, 4 octombrie, se va ajunge la o maximă de doar 14 grade Celsius (minima nopții de 7 grade celsius). Conform previziunilor abia în data de 10 octombrie temperaturile vor mai urca peste 20 de grade Celsius (sursa- vremea.ido.ro)