La data de 19 decembrie, a fost  o intervenție importantă a reprezentanților IPJ și IJJ Dâmbovița, alături de reprezentanții SDEE Muntenia Nord, la Bălteni (comuna Conțești). Motivul intervenției l-a reprezentat decuplarea, de la rețeaua de curent electric, a celor branșați ilegal la rețea. Zeci de locuințe au fost debranșate, de la rețeaua de alimentare cu curent electric.

În urma verificărilor efectuate la locuințele mai multor persoane, lucrătorii societății de furnizare a energiei electrice (n.m. SDEE Muntenia Nord) au dezafectat 34 de branșamente ilegale, efectuând totodată reparații la alte 21 de branșamente, cu privire la care existau suspiciuni de sustragere de energie electrică.

La acțiune au participat luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Cetățenii au fost sfătuiți să nu accepte “ofertele” venite din partea anumitor persoane și să nu permită accesul acestora la instalațiile de energie electrică în vederea efectuării de modificări de orice natură, menite să împiedice înregistrarea cantităților reale de energie electrică consumate.

Intervenția asupra echipamentelor de măsură a consumului de energie electrică, în scopul înregistrării unui consum mai mic, reprezintă furt calificat, infracțiune prevăzută și sancționată ca atare de Codul Penal.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentNoul Parlament se reunește în prima ședință – Alegerea președinților Camerei Deputaților și Senatului
Articolul următorPremierul interimar Nicolae Ciucă îi îndeamnă pe români să respecte regulile de sărbători: ”Este doar un gest simplu de resposabilitate”