În ultimele 24 de ore, 22 de dâmbovițeni au fost introduși în  carantină instituționalizată, după ce au sosit din afara țării, din zonele roșii, în ceea ce privește infecția de coronavirus. Pe lângă aceștia, un bărbat din Găesti, ce s-a „relaxat” prea devreme, și nu a respectat măsura de izolare la domiciliu, a fost condus de autorități într-un centru de carantină instituționalizată și va sta izolat timp de două săptămâni.

În cursul zilei de ieri, 11 mai, la nivelul județului Dâmbovița, au fost constituite 119 patrule ale Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, dintre care 59 mixte cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița, care au acționat pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale. Alături de polițiști și jandarmi, au acționat și 51 de militari din cadrul M.Ap.N și 120 de politiști locali.
De asemenea, în cadrul acțiunilor, au fost desfășurate misiuni pentru introducerea în carantina a 22 de persoane sosite din zone de risc. Totodată, au fost efectuate 310 verificări ale persoanelor aflate în izolare la domiciliu.
Totodată, polițiștii din cadrul Poliției Găești au identificat pe raza orașului Găești o persoană care nu ar fi respectat măsura izolării la domiciliu, aceasta fiind sancționată contravențional și introdusă într-un centru de carantină pentru 14 zile.


În continuare, dispozitivul de ordine și siguranță publică va acționa pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului Coronavirus (COVID-19), dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel.
Astăzi, 12.05.2020, conform situației DSP Dâmbovița:
– se află în izolare la domiciliu: 184 persoane asimptomatice
– se află în carantină instituționalizată: 205 persoane
– persoane confirmate cu COVID-19, în total: 148 persoane
– persoane vindecate : 59
– persoane decedate de la debutul pandemiei: 9.

După cum informează Prefectura Dâmbovița.