Ziua de 4 mai este considerată „Ziua Internațională a Pompierilor” (International Firefighters’ Day; IFFD). Cei de la ISU DB nu au, la momentul actual, prea mult timp pentru sărbătoare, dar  au marcat evenimentul printr-o urare, adresată pompierilor din întreaga lume. ISU Dâmbovița a avut peste 200 de intervenții doar în ultimele zile, cele mai multe, 173, fiind intervenții medicale.

„Ziua Internațională a Pompierilor” (International Firefighters’ Day; IFFD) este sărbătorită anual, în data de 4 mai. Sărbătoarea a fost instituită pe 4 ianuarie 1999, după decesul a cinci pompieri în circumstanțe tragice, într-un incendiu de pădure din Australia.

„Onoarea, curajul, devotamentul şi spiritul de sacrificiu sunt elemente care definesc pompierii de pretutindeni, indiferent de însemnele pe care le poartă, de zona de competenţă, de specialitatea pe care o au sau de limba pe care o vorbesc.
La mulți ani pompierilor din întreaga lume !”

Au transmis cei de la ISU Dâmbovița, prin intermediul unui comunicat de presă.

În alta ordine de idei pompieii dâmbovițeni nu au prea avut parte de momente de relaxare în ultimle zile, fiind nevoiți să intervină la peste 200 de acțiuni.

„În perioada 27 aprilie – 03 mai 2020, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 46 evenimente: 10 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti etc.), 11 incendii de vegetație, 8 acţiuni pentru asigurare zonă, 12 acţiuni pentru asistenţă personae, o descarcerare persoană din autovehicul (în urma unui accident rutier) şi 4 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (două deblocări de ușă și două salvare de animale). Echipajele SMURD din cadrul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit în această perioadă la 173 cazuri medicale

În această perioadă, ISU ”Basarab I” Dâmbovița a executat misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, pentru spijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalui care a participat la misiunile de transport.”

A transmis ISU Dâmbovița.

Articolul precedentCod galben de furtună prelungit, în Dâmbovița (4 mai). Ploi torențiale în județ. Vremea rea continua până joi
Articolul următor349 de cazuri noi de cornavirus. Trei cazuri noi în Dâmbovița (total 113), în ultimele 24 de ore