Ziua Mondială a Sănătăţii Orale, o iniţiativă a Federaţiei Internaţionale a Dentiştilor, este sărbătorită anual pe data de 20 martie. Acţiunile desfăşurate în această zi au ca scop creşterea, la nivel global, a gradului de conştientizare a populaţiei privind importanţa menţinerii unei stări optime a sănătăţii orale la orice vârstă.

Prima zi internaţională legată de Sănătatea Orală a fost celebrată încă din anul 1994, în Anul Internaţional al Sănătăţii Orale.

„Federaţia Internaţională a Dentiştilor, subliniază, prin sloganul de anul acesta „Spune Aaaa! Acționează acum pentru sănătatea ta orală!” importanţa efectuării controalelor stomatologice periodice, alături de atenţia deosebită ce trebuie acordată, încă de la vârste mici, igienei orale corecte şi alimentaţiei sănătoase. În România, la desfăşurarea campaniei de anul acesta participă activ, timp de o lună, Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică, Centrele Regionale de Sănătate Publică, Direcţiile de Sănătate Publică, Inspectoratele Şcolare, medici dentişti şi medici de familie. Instituţiile implicate încurajează populaţia pentru a participa la diverse programe, activităţi şi evenimente organizate cu această ocazie”, se arată într-un comunicat al DSP Dâmbovița.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentBărbat accidentat grav, după ce propriul tractor a căzut peste el, la Pucheni
Articolul următorCetățean turc, depistat cu ședere ilegală în județul Dâmbovița