Complicații suplimentare pentru premierul desemnat Ludovic Orban.Într-o conferință de presă, susținută la sediul Pro România Dâmbovița, liderul formațiunii, Adrian Țuțuianu, a anunțat că Pro România nu intră la guvernare și, mai mult, Pro România nu va vota un guvern liberal.

Adrian Țuțuianu a recunoscut că a participat la consultări, alături de Victor Ponta, cu cei de la PNL. Pro România nu intră la guvernare și nici nu va vota, în Parlament, pentru un Guvern liberal, a spus Țuțuianu.

Foto– AdrianȚuțuianu (stânga), Victor Ponta (centru), Georgică Dumitru (dreapta)

Martie 2019, Târgoviște, întâlnire Pro România

Poziția Pro România față de acest subiect este următoarea a spus senatorul Pro România:

„Am participat împreună cu Victor Ponta la negocierile cu PNL. De fapt nu negocieri, ci consultări, pentru că nu am avut nimic de negociat.(…) Prima chestiune, nu dorim să intrăm la guvernare. Am votat moțiunea de cenzură, și suntem convinși și astăzi, pentru că Guvernul Dăncilă și-a epuizat orice potențial de a asigura administrarea corectă a acestei țări și că este nevoie de o nouă soluție politică. În al doilea rând, nu am cerut nimic și nu n-i s-a oferit nimic, din moment ce noi am spus că nu dorim să intrăm la guvernare. Noi suntem un partid de centru-stânga, în vreme ce PNL este un partid de centru-dreapta, care are cu totul alte obiective, decât ale noastre.Nu vom boicota instalarea guvernului, dar nu vom vota un cabinet condus de PNL. Este de datoria celor de centru dreapta să suțină guvernul Orban.”

Conform calculelor celor de la Pro România o alianță PNL-USR-PMP-ALDE-UDMR +minorități naționale este suficientă pentru a asigura voturile necesare cabinetului Ludovic Orban să fie instalat, nemaifiind nevoie de voturile Pro România.

Articolul precedentAccident ciudat la Moreni. Un autoturism parcat a accidentat un pieton. Vezi ce s-a întâmplat
Articolul următorOperațiunea „Truck and Bus”, episodul 3. Vezi bilanțul acțiunii în Dâmbovița.