Prefectura Dâmbovița urmează să organizeze alegeri anticipate în Titu după demisiile în bloc ale consilierilor PNL. Practic, CL Titu nu întrunește numărul legal de consilieri cu care poate să funcționeze, adică 9.

Consiliul Local Titu, dominat de liberali (cu 11 consilieri), rămâne fără minimul necesar pentru a susține o majoritate. Asta în condițiile în care PNL-ul a epuizat lista de supleanți, de la alegerile din 2016 până acum. În 2018 PNL și-a exclus 8 dintre consilier, iar luna aceasta, alți 7 dintre ei și-au dat demisia. În acest moment, în CL Titu mai sunt doar 8 consilieri: 4 PSD și 4 PNL, fiind în imposibilitate de funcționare întrucât nu se atinge pragul de 50% + 1.

Anunțul demisiei în bloc a consilierilor liberali de la Titu a fost făcut chiar de către viceprimarul orașului Mihaela Ciobanu (PNL).

Un amănunt important este că pe 30 ianuarie va avea loc ședința ordinară în care se va lua act de demisiile consilierilor. Tot atunci, cei prezenți vor constata că CL Titu nu mai poate funcționa. Prefectura urmează să organizeze alegeri anticipate pentru CL Titu în 90 de zile.

Demisii CL PNL TITU

La toată această situație, Vlad Oprea a avut o reacție acidă: „Vă rog pe toți să aveți răbdare”

„Primarul ar merita să demisioneze și noul administator numit ieri, ca să dea explicatie in fața oamenilor care muncesc neplătiți pe stradă,de la ora 5, pe când el se trezeste la 10, că se va dizolva si consiliul local curând și vor mai putea primi bani abia peste 6-7 luni. Noi nu suntem iresponsabili, ca el”, a scris Vlad Oprea pe pagina sa de Facebook.

Articolul precedentTemperaturi mari în unele zone, viscol și ninsori în alte
Articolul următorChindia se impune în confruntarea amicală cu Balotești, cu 3-1