Un adevărat „cutremur” politic s-a produs în Consiliul Local Titu. Forul, dominat de liberali (cu 11 consilieri), rămâne fără minimul necesar pentru a susține o majoritate liberală. Asta în condițiile în care PNL-ul aproape că a epuizat lista de supleanți, de la alegerile din 2016 până acum.

Anunțul demisiei în bloc a consilierilor liberali de la Titu a fost făcut pe pagina personală, din o rețea de socializare, chiar de către viceprimarul orașului (foto), Mihaela Ciobanu (PNL). Aceasta a și explicat gestul, printre altele declarând că:

<<Astazi vorbesc in numele meu si al colegilor mei, suntem cei care am ales impreuna sa renuntam la functiile de demnitate publica din cadrul Consiliului Local ! Ne cunoasteti, suntem “ridicatorii de mana”, “fraierii cu arc la mana”, “prostii”, “saracii”, “golanii”, “muritorii de foame”, “cei adunati de pe drumuri”. Tot ce vrem sa spunem este ca, inainte de a fi colegi in Consiliul Local Titu, suntem tineri cu aspiratii, cu familii, cu studii sau cu cariere si pentru noi cel mai mult conteaza sa fim noi insine si sa nu ne COMPROMITEM ! Asta e greu de inteles pentru cei care au facut compromisuri toata viata !

Vrem sa mergem cu capul sus in mijlocul oamenilor, nu sa fim aratati cu degetul ! Oamenii s-au convins deja de multe lucruri, nu sunt asa cum ii (des)considerati !

In ultimii ani, orasul Titu a avut 4 viceprimari, iar in decursul ultimului an s-au pierdut 15 consilieri locali ! Sa ii lasam pe oameni sa judece acest lucru, cunoscandu-ne pe noi, familiile noastre, carierele noastre si sa decida daca toti, chiar toti, am avut o problema !

Semnat, 
“(NE)RIDICATORII DE MANA”>>

Cum demisia a cel puțin șase consilieri liberali (identificați în postare, de deja fostul viceprimar liberal, Mihaela Ciobanu) lasă consiliul local cu doar nouă consilieri (5-PNL și 4 PSD) dintr-un total de 15, majoritatea calificată de opt nu mai poate fi asigurată de niciun partid,singur.

Primarul orașului, Traian Nicolae, este ales din partea PNL, dar, în 2012, a obținut aceiași funcție din partea PSD. Pe parcursul ultimilor ani, mai multor consilieri liberali l-i s-a retras sprijinul politic, PNL-ul epuizând aproape lista de supleanți, în momentul de față neavând cu cine să îi înlocuiască pe demisionari. O eventuală demisie a încă doi dintre consilierii rămași, de la PNL, putând duce chiar la alegeri anticipate, pentru Consiliul Local Titu.

Foto principal – echipa PNL Titu, centru primar, în vremurile bune

Articolul precedentVolei: „Spulberate” de campioane, CSM București-CSM Târgoviște 3-0
Articolul următorNoul plan de școlarizare din învățământul dâmbovițean