Doi tineri dâmbovițeni vor chibzui mai mult, de acum înainte, asupra sintagmei „a dat norocul peste tine”. Cei doi, cu vârste de 18 și 19 ani, au sustras 650 de lei de pe un card bancar,pe care l-au găsit într-un portofel pierdut de un pensionar. Au fost repede depistați de polițiști.

În data de 19 noiembrie 2019, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fieni, din județul Dâmbovița, au fost sesizați, de către un bărbat de 80 de ani, din Cucuteni, cu privire la faptul că, la data de 23 octombrie a.c., și-a pierdut portofelul pe raza localității Moțăieni.

 Bătrânul pensionar a avut nevoie de aproape o lună ca să reclame dispariția. Nu a fost singura s-a greșeală, asta pentru că în portofelul piedut avea și un card bancar, ce avea atașat și codul PIN, cu alte cuvinte o invitație directă pentru… găsitori.

Imagine

Foto– Imagine cu un caracter ilustrativ

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat doi tineri de 18 și 19 ani, care ar fi găsit portofelul pierdut și ar fi sustras de pe un card bancar al bărbatului 650 de lei.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție legală prin unitatea de parchet competentă.

Polițiștii recomanda ca:

-În cazul pierderii sau furtului unui card bancar,  cetățenilor să anunțe de îndată banca emitentă pentru a bloca acel card.

-De asemenea,  nu păstrați codul pin scris alături de card. 

Articolul precedentUn profesor dâmbovițean, din Brezoaele, este acuzat de o elevă că a încercat să o sărute
Articolul următorReabilitare și modernizare în parcul central din Târgoviște. Când încep lucrările