Doi tineri care vindeau fără autorizație petarde și artificii în zona complexului comercial „Pavcom” din Târgoviște au fost prinși de jandarmii dâmbovițeni.

În urma verificărilor efectuate asupra acestora au fost găsite 1510 petarde și artificii, din diferite categorii, interzise la comercializare.

„Două persoane, care abordau trecătorii pentru a le oferi spre vânzare articole pirotehnice, au fost depistate de jandarmii dâmboviţeni în zona complexului comercial Pavcom, din municipiul Târgoviște.

Celor doi bărbați, în vârstă de 21, respectiv 28 de ani, li s-au întocmit actele de sesizare pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, acestea fiind înaintate instituțiilor abilitate pentru continuarea cercetărilor”, au transmis jandarmii dâmbovițeni.

Reamintim cetățenilor faptul că în conformitate cu legislația în vigoare, orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an.

Totodată, pentru prevenirea unor incidente, precum și a faptelor de natură infracțională, recomandăm cetățenilor următoarele:

– să nu cumpere articole pirotehnice de la persoane neautorizate;
– să își supravegheze copiii, aceștia fiind predispuși la pericole dacă nu înțeleg riscurile la care se expun folosind petarde și artificii;
– să semnaleze orice încălcare a legii la cea mai apropiată patrulă de jandarmerie sau prin apel la numărul unic de urgență – 112.

Acțiunile pe linia prevenirii și combaterii faptelor la regimul materiilor explozive vor continua și în perioada următoare.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentGuvernul a decis ca zilele de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august 2023 să fie libere pentru salariaţii din sectorul public
Articolul următorAndrei Gușă: „Țara te vrea prost – radiografia societății”