Au fost flăcări și incendii de vegetație pentru aproape 24 de ore la Ocnița, în județul Dâmbovița. Au ars mai multe livezi din localitate după ce, spun localnicii, un consătean piroman, pe care însă nu l-au identificat, a dat intenționat foc vegetaței, ce este extrem de uscată în acestă perioadă neobișnuit de secetoasă.

Imagine

Focul se pare că a izbucnit în noaptea de 3-4 ianuarie 2020 și s-a extins rapid în livezile de pe dealurile din localitățile Ocnița și Gura Ocniței din Dâmbovița.

Imagine

Pentru stingerea incendiului au fost mobilizați inițial pompierii amatori de la serviciul voluntar Gura Ocniței. Flăcările și livezile în flăcări puteau fi văzute de departe. Din cauza faptului că vegetația este extrem de uscată în această perioadă, lipsită de precipitații în zonă, a făcut ca focul, pus intenționat spun localnicii, să se extindă extrem de rapid.

Publicată de Ocnita Noastră pe Sâmbătă, 4 ianuarie 2020

Se pare că în data de 4 ianuarie focul a fost stins în întregime dar acesta a distrus vegetație și livezi pe o suprafață destul de mare.

Imagine

Reacții localnici

Într-o postare pe un site de socializare circulă și o scrisoare adresată „Asociației Piromanilor Amatori” – filiala Ocnița Dâmbovița., din partea cetățenilor comunei, pentru că se pare că nu este prima dată când se întâmplă acest lucru în localitate.

„Anumiți indivizi, „uscaturi” ale comunității noastre, ce au o lipsa acuta de civilizație, educație și responsabilitate au devenit de câțiva ani buni, membrii ai unei asociații care în mod pamfletar am denumit-o Asociația Piromanilor Amatori. Aceste personaje de câțiva ani buni își exprima inconștiența în ceea ce privește utilizarea Focului pe suprafața comunei Ocnița, provocând o serie de incendii periculoase care nu de puține ori au fost la un pas de a distruge gospodariile și grădinile consatenilor.
Ieri, în zona Rusetu, Puiesti o persoana încă neidentificată, din lipsa de ocupație datorată calității de Piroman Amator, a decis ca este momentul potrivit ca să distrugă câteva grădini de pomi ai consatenilor prin punerea Foc la vegetația uscata.”

Se spune în scrisoarea pamflet, postată pe internet de locuitorii comunei. Și în anii precedenți astfel de incendii de vegetație au avut loc în zonă, fiind înregistrate doar pagube materiale. Nimeni însă nu a fost dovedit că ar fi pus intenționat foc vegetației.

Articolul precedentFoto| Impresionant! Trei tone de droguri confiscate de polițiști, în 11 luni, în 2019, în România
Articolul următorCompetiție amicală de fotbal, în memoria unui fost fotbalist târgoviștean, la Sala Sporturilor din Târgoviște