După anunțul din urmă cu două zile, al celor 16 membri ai Pro România , parlamentari și coordonatori de filiale, prin care se făce cunoscut faptul că părăsesc partidul condus de Victor Ponta, sunt mișcări ample, din ce în ce mai puternice, în filiale. Între semnatarii scrisorii deschise, de anunț a demisiei din Pro România, se afla și coordonatorul filialei Dâmbovița, Georgică Dumitru. Acum alți 8 dintre fondatorii filialei Dâmbovița au ales să plece.

Imagine

Foto- Georgică Dumitru (al doilea din stânga), Paul Briceag (primul din dreapta), demisionari Pro România DB

 

Inițial, doar coordonatorul filialei dâmbovițene, fostul deputat Georgică Dumitru, anunțase că părăsește partidul condus de Victor Ponta. La două zile distanță de anuțul liderilor de la centru (6 parlamantari și 10 coordonatori de filiale) în Dâmbovița a fost înregistrată o demisie în grup a membrilor PRO România. Într-un comunicat de presă aceștia au spus că:

COMUNICAT DE PRESA

„Noi, fondatorii Pro Romania Dambovita, ne raliem demisiei colective anuntate in cursul zilei de 19 decembrie prin vocea liderilor de la nivel national, Daniel Constantin si Sorin Cimpeanu, anuntand, pe aceasta cale, demisia noastra din partid si, implicit, din functiile detinute la nivel judetean.
Este un gest firesc in conditiile in care a devenit evident ca directia in care se indreapta partidul este una contrara principiilor la care, initial, am aderat.
Componenta celor care ne depunem astazi demisiile este urmatoarea:
1. Paul Briceag – coordonator Organizatia Municipala Targoviste si coordonator zonal
2. Cristina Sima – coordonator Organizatia de Femei Pro Romania Dambovita
3. Adrian Economu – coordonator Organizatia Municipala Targoviste
4. Constantin Enescu – coordonator Organizatia de Pensionari Pro Romania Dambovita
5. Elvis Negut – coordonator zonal
6. Valentin Petre – coordonator zonal
7. Tiberiu Lixandru – coordonator zonal
8. Raluca Mircea – trezorier
Cu certitudine, semnatarii acestui comunicat vom continua sa fim o echipa, aceeasi echipa care a pornit la drum in Proiectul Pro Romania, in anul 2017.”

Imagine

Foto– Adrian Țuțuianu și Oana Vlăduca (PRO România DB, decembrie 2019)

În momentul de față, practic, în Pro România Dâmbovița, din fosta conducere, au rămas doar senatorul Adrian Țuțuianu și deputatul Oana Vlăducă, ambii aleși în Parlament (în 2016) pe listele PSD, dar ulterior demiși din PSD ( Adrian Țuțuianu) sau demisionari din partid (Oana Vlăducă) și înscriși în Pro România Dâmbovița, filială ce la momentul venirii acestora era deja constituită.

Articolul precedentVideo-FOTO| Violențe în Piața Universității. Gelu Voican Voiculescu atacat de manifestanți
Articolul următorFoto-Video| 30 de ani de Libertate. Moment de comemorare la Târgoviște