Probleme, din nou, pe DN 71, în Dâmbovița. Abia ce s-a rezolvat, de către CNAIR, problema surpării drumului, de la KM 72 (Moțăieni), că a apărut o alta, doar 20 de Km mai departe, respectiv al Km 92 (Moroieni). Deja s-a luat măsuri de restricționare a traficului,în zonă. Și în acest nou caz este vorba tot de o alunecare de teren.

Imagine

DN 71,KM 72, Moțăieni,înainte de reparația finală

Motăieni,Km 72 DN 71, la final de reparații

De mai bine șase luni a avut nevoie CNAIR pentru a repara porțiunea de câteva zeci de metri din DN 72 ce se surpase (pe un singur fir de mers) la Moțăieni (aproximativ km 72, de la Târgoviște spre Sinaia). A fost nevoie și de un protest al oamenilor din zonă, ce au ieșit în stradă cerând repararea urgenta a arterei, după ce în zonă au avut loc mai multe accidente (unul mortal, o femeie ucisă de un camion încărcat cu lemne, ce a căzut peste ea,din cauza stării drumului). In urmă cu doar căteva zile CNAIR a reusit să finalizeze repararea arterei.

Din păcate, drumul a cedat 20 de Km mai departe, respectiv la Moroieni, km 92+933 m.

Imagine

DN 71, KM 92, Moroieni, 23 ianuarie 2020 (sursa fotogazetadambovitei.ro)

Conform unei comunicari a IPJ Dâmbovița din 23 ianuarie 2020:

”Având în vedere faptul că, in urma unei expertize efectuate de administratorul drumului public, s-a constat că starea tehnică a podului situat pe drumul național 71 km.92+933m, dincolo de Glod spre Cota 1000, nu permite desfășurarea în siguranță a circulației în ambele sensuri în același timp, s-a luat măsura restricționării circulației rutiere în zona respectivă la un singur sens de mers, pe o perioadă nedeterminată. A fost realizata semnalizarea corespunzătoare, urmând ca acesta să fie verificată periodic’

Se pare că este vorba de o nouă alunecare de teren, zona fiind una de deal, unade terenul nu este consolidat corespunzător.

Anunțul a fost deja taxat și politic. Reprezentanții USR transmit, prin intermediul facebook, că speră să nu fie nevoie de încă un protest în stradă, al oamenilor, pentru a se începe repararea arterei, așa cum s-a întâmplat și în cazul de la Moțăieni.