În perioada 8-10 mai, Școala Gimanzială Vulcana Pandele, din județul Dâmbovița, găzduiește a treia întâlnire transnaţională de predare, formare şi învăţare din cadrul proiectului Erasmus+ „Tracing our cultural heritage”, proiect coordonat de prof. Porojan Nicoleta şi finanţat de Uniunea Europeană prin ANPCDEFP.
Întâlnirea are ca temă Arta tradiţională românească.
„Cele cinci delegaţii din Italia, Cipru, Spania, Croaţia şi Franţa au fost întâmpinate de directorul școlii, prof. Toader Izabela, care şi-a exprimat încântarea de a avea oaspeţi din zone diferite ale Europei pentru a promova patrimoniul cultural al României. Cele trei zile pe care delegațiile le vor petrece în unitatea de învăţământ se vor desfășura sub semnul cunoaşterii şi comunicării ce determină valorificarea şi promovarea experienţei proprii, schimbul de bune practici şi intercunoaşterea”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.
În cadrul proiectului se vor realiza activităţi comune cu elevii Şcolii Gimnaziale Vulcana Pandele, precum şi  evenimente de valorificare a patrimoniului cultural.
De asemenea, se vor desfășura două ateliere de lucru despre portul tradiţional şi olărit la Casa Memorială Gabriel Popescu din Vulcana Pandele şi alte doua ateliere de lucru la Muzeul de Artă din Târgovişte.
„Promovarea patrimoniului cultural al României se va realiza prin vizitarea Muzeului de Artă  şi Curtea domnească din cadrul Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească”-Târgovişte şi Castelul Peleş-Sinaia.  Aceste activităti reprezintă un spaţiu lingvistic comun prin utilizarea limbii engleze ca limbă de lucru a proiectului atât de cadrele didactice, cât şi de elevii participanţi”, mai spun organizatorii.

Articolul precedentVideo| Concert inedit, de ziua Uniunii Europene. Rock & Clasic la Târgoviște
Articolul următorFOTO Ceremonie de primire în Tribunalul Permanent de Arbitraj Instituționalizat a 12 noi membri