Razie pe principalele drumuri din județul Dâmbovița, 319 sancțiuni au fost aplicate numai pentru nerespectarea regulilor de circulație, polițiștii de la rutieră au ca scop creșterea gardului de siguranță rutieră, depistarea și sancționarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație.

În urma activităților din teren, polițiștii au aplicat 342 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la 144.260 de lei, cele mai multe dintre acestea, 319, fiind pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice, conform O.U.G. 195/2002.

Din totalul sancțiunilor, 162 au fost pentru viteză excesivă, 81 pentru neportul centurii de siguranță, 2 pentru depășiri neregulamentare și 4 pentru lipsa inspecției tehnice periodice.

De asemenea, pentru abaterile comise de bicicliști și pietoni, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale.

Alte 10 sancțiuni au fost pentru încălcarea prevederilor O.G. nr. 15/1995 privind introducerea unor tarife de utilizare a infrastructurii de transport rutier, 1 la O.G. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora și 3 la H.G. 69/2012 privind transporturile rutiere.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 18 permise de conducere, dintre care 12 pentru depășirea cu peste 50 de km/h a limitei legale de viteză, 2 pentru necordare prioritate de trecere pietoni și 2 pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentAcţiune naţională coordonată împotriva criminalităţii organizate. 300 de mandate de percheziție domiciliară și mai mult de 400 mandate de aducere
Articolul următorTârgovişte. Miercuri se întrerupe furnizarea apei potabile în unele blocuri din Micro IV.