Este scandal în mediul virtual, după ce mai mulți jucători și jucătoare de tenis din România, între care se află Marius Copil, Simona Halep dar și Sorana Cîrstea au postat același mesaj pro Ion Țiriac. Fiecare dintre sportivi a postat pe pagina personală de facebook același mesaj, în care se cer alocări de la buget pentru Federația Română de Tenis, for ce ar trebui să fie condus de omul de afaceri Ion Țiriac, dar a cărui confirmare în funcție este întârziată de instanță.

Aproape concomitent același mesaj a fost postat de mulți dintre jucătorii importanți de tenis din România, pe propriile pagini de facebook.

Imagine

Imagine

Foto-Mesaje facebook, Sorana Cîrstea și Simona Halep

Mesajul este următorul:

Zilele trecute, noi jucatorii, am citit o stire prin care cineva anunta un succes triumfator al unei noi întârzieri la procedura de recunoastere a noului presedinte al Federatiei Romane de tenis, Dl Ion Tiriac. Noi stim ca aceste alegeri au fost democratice si avem convingerea ferma, ca la ora actuala, Ion Tiriac este singurul om care nu poate fi suspectat de vreun interes cu privire la conducerea tenisului din Romania. Cu toate astea, noi nu intelegem de ce Ministerul Tineretului si Sportului refuza in continuare sa finanteze Federatia Romana de Tenis. Aceasta finantare nu este pentru noi, este pentru activitatea de zi cu zi a Federatiei si in special pentru toate actiunile dedicate juniorilor si tinerilor jucatori de tenis. Suntem oricum in ceasul al 12-lea, la un nivel scazut al intregului sport din Romania si cu toate astea ministerul refuza sa finanteze o Federatie pentru ca cineva contesta in instante in permanenta actiunile Federatiei. Nu intelegem cum s-a ajuns in aceasta situatie si de ce nimeni nu ia o hotarare sau o pozitie fata de toate aceste probleme.

În timpul în care amânarile sunt declarate “mari victorii”, proiectele mari pentru copii și juniori sunt oprite pe loc, pentru că statul refuză să le finanțeze. Nu trimitem destui copii la competiții, nu le plătim antrenorii, nu le dăm alimentație, medicamentație, pregătire fizică, nu ne apucam de centre regionale, toate pentru că domnul Țiriac nu apare încă într-un registru!!! Iar dacă nu apare într-un registru, Ministerul nu știe, nu are habar cine a fost ales președinte, chiar dacă a participat la congresul de alegeri!

O astfel de situație este greu de înțeles – viitorul tenisului românesc chiar nu merită să fie omorât cu totul de birocrație și declinare continuă de responsabilitate.

Din pozitia noastra de promotori ai sportului romanesc si ai Romaniei, solicitam responsabilitate din partea Ministerului, respectiv reluarea in regim de urgenta a finantarii Federatiei si a programelor sale, actiune de natura sa mentina viu spiritul sportiv si performantele romanesti la nivel national si international.”

Imagine

Reacții exagerate?

Cele mai multe reacții le-a primit sportiva târgovișteană, Sorana Cîrstea, ce este acuzată, de unii dintre internauți, că legătura pe care o are cu Ion Ion Țiriac (fiul lui Ion Țiriac) ar fi de fapt motivul postării. Această legătură nu a fost confirmată oficial niciodată de cei doi. Oricum internauții au fost mai mult decât severi cu Sorana Cîrstea.

Imagine

Imagine

Sursa foto articol-facebook, Sorana Cîrstea

Articolul precedentA fost prins autorul furturilor în serie comise în Târgoviște, într-o singură noapte
Articolul următorȘi-a violat propria fiică, de numai 6 ani