O hartă și statistica completă a răspândirii coronavirusului a fost realizată de Institutul Național de Sănătate Publică. Datele analizate vizează perioada 23 martie-5 aprilie. Incidența aparentă națională este 18,4 cazuri la 100.000 de locuitori, cea mai ridicată fiind în Suceava, iar cea mai redusă fiind în zona de nord a Munteniei și Oltenia, o zonă în care se regăseste și judetul Dâmbovița.

Conform statisticii publicate de cei de la INSP,  de la 3 cazuri confirmate săptămânal (26 februarie-1 martie) s-a ajuns la 2141 de cazuri săptămânal (30 martie-5 aprilie).

În ceea ce privește incidența aparentă la 100.000 de locuitori,în ultimele 14 zile, cei de la INSP spun că la nivel național aceasta este de 18,24 de cazuri la 100.000 de locuitori, cea mai ridicată fiind în Suceava, iar cea mai redusă în zona de nord a Munteniei si Oltenia (vezi harta). Și judetul Dâmbovița se află între cele în care incidența aparentă a îmbolnăvirilor este printre cele mai mici din țară.

Imagine

Cazurile confirmate sunt concentrate pe vârstele adulte, 78% din cazuri fiind concentrate la persoane cu vârste cuprinse între 30-69 de ani.

Imagine

Vârsta medie a persoanelor decedate (până la data de 5 aprilie) a fost de 66,6 ani (ce mai tânara 27 de ani, iar cea mai în vârsta fiind de 94 de ani). Din totalul persoanelor decedate,în această perioadă 63,5% au fost bărbați.

O altă statistica făcuta de cei de la INSP, arată ca în România 41,1% din cei infectați cu coronavirus, fie au venit bolnavi din afara țării, fie au fost contacți direcți ai acestora.

Din totalul de cazuri confirmate, 4051 (până la data de 5 aprilie) doar 471 de cazuri au fost la persoane care au revenit în România din străinătate, ponderea cazurilor de import fiind 11,6% (până la data de 5 aprilie).

Articolul precedentMesaj din partea jandarmilor dâmbovițeni: „Protejați-vă, stați acasă!”
Articolul următorLiberalii dâmbovițeni au prezentat lista completă cu materiale sanitare ce a ajuns la spitalele din Dâmbovița, pentru lupta cu COVID 19