Pe listele de candidați, depuse la Biroul Electoral Central (BEC), de partidele ce s-au înscris în cursa electorală, pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, se regăsesc și trei dâmbovițeni. Pro România, PNL și PMP sunt partidele ce au candidați din Dâmbovița.

Cei trei candidați din Dâmbovița nu figurează, în listele ce conțin câte 43 de nume, pe poziții ce pot fi considerate eligibile. Astfel:

Cătălin Olteanu – candidat din partea Pro România,(purtător de cuvânt al PRO România Dâmbovița) poziția cu numărul 24, în lista partidului pentru europarlamentare. Pro România este creditată cu un maxim electoral de 4 mandate de europarlamentar, ce pot fi obținute după scrutinul din 26 mai. 

Aurelian Cotinescu– candidat din partea PNL (președinte al PNL Târgoviște), poziția cu numărul 30. Chiar dacă, în unele sondaje PNL apare ca și câștigător al alegerilor europarlamentare , procentul de sub 30 % nu ar putea trimite în PE decât maximum 11 candidați PNL (totalul de locuri pentru România fiind de 33).

Liliana Nițu– candidat din partea PMP (președinte al PMP Dâmbovița), poziția cu numărul 36. PMP-ul fostului președinte Traian Băsescu se luptă, la aceste alegeri, să atingă pragul de 5%, pentru a putea avea măcar un reprezentant în PE. Așadar, poziția cu numărul 36, din lista PMP, nu înseamnă decât o nominalizare pe lista de 43 de nume și nimic mai mult.

Articolul precedent3,74%, rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Dâmbovița
Articolul următorNaționala masculină de handbal vine la Târgoviște, plătită din fondurile primăriei locale