Zeci, dacă nu chiar sute de locuitori ai satului Fântânele, comuna Cojasca, din județul Dâmbovița, au participat îpreună la o rugaciune în mijlocul străzii principale din localitate,în noaptea de 30-31 martie. Acestie se rugau ca virusul (COVID 19) să dispară din lume, dar au încalcat prevederile ordonanței militare numărul 4 privind circulația persoanlor si întrunirile publice. Dupa ce imaginile au fost difuzate pe o rețea de socializare polițiștii dâmbovițeni s-au autosesizat si au amendat 30 de persoane, deocamdată, iar suma totală este de 40.000 de lei.

Imagine

La Fântânele, comuna Cojasca, este bine știu ca legile sunt interpretate, asta în cazul în care sunt cunoscute. La fel s-a întâmplat și în seara de 30-31 martie când localnicii (n.m.  în localitatea este o însemnata comunitate de origine rromă) au ieșit cu zecile (poate chiar sute) în mijlocul strazii, ca să se roage împreună, pentru dispariția coronavirusului.

Materialul video se poate accesa urmărind link-ul următor:

https://www.facebook.com/mditv.ro/videos/153522239267284/UzpfSTEwMDAxMDk4MTQxODA1NToxMTIwNTEwODE0OTkxNjIy/

 

Întreaga rugăciune și ritualul a fost transmis pe facebook. Ulterior, polițistii din Dâmbovița s-au autosesizat cu privire la încălcarea preverilor ordonanței militare numărul 3 din 2020. „Au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale persoanelor ce au participat la întrunirea religioasă. Totodată, alte 12 persoane au fost identificate si urmează sa fie sancționate contraventional pentru încălcarea prevederilor Ordonanței Militare nr.3/2020” au precizat polițiștii de la IPJ Dâmbovița.

Politiștii dâmbovițeni au precizat că, în continuare sunt depuse eforturi pentru identificarea tuturor celor prezenți la slujba religioasă și pentru aplicare măsurilor legale ce se impun. Cuantumul amenzilor date, până la acest moment, în cazul de la Fântânele, este de 40.000 de lei.

Articolul precedentDovada că în spatele unui bărbat „puternic” se află o femeie (și) mai puternică. Bădălău, legături primejdioase cu „Regina Achizițiilor”
Articolul următorSpitalele din Târgoviște, Pucioasa și Moreni incluse de Guvern în planul de măsuri pentru tratarea pacienților cu COVID 19