Prefectura Dâmbovița a primit în această dimineață scrisoarea prin care este parafată excluderea din PSD a președintelui CJ Dâmbovița Daniel Comănescu. Acesta fusese exclus din partid încă din 9 februarie, dar documentul nu fusese semnat de liderul partidului Liviu Dragnea.

Foto– Adrian Țuțuianu (stânga) și Daniel Comănescu (dreapta imagine)

Actualul președinte al CJ Dâmbovița, Daniel Comănescu (foto alături de Adrian Țuțuianu), a preluat atribuțiile de șef al CJ Dâmbovița în 2018, după ce fostul președinte, Alexandru Oprea, intrase în dizgrația fostului șef al PSD Dâmbovița, senatorul Adrian Țuțuianu, și pierduse sprijinul partidului și implicit al consilierilor PSD, din CJ Dâmbovița.

Odată cu îndepăratrea din PSD a senatorului Adrian Țuțuianu și preluarea șefiei organizației PSD Dâmbovița de către ministrul Rovana Plumb, Daniel Comănescu, catalogat ca un apropiat al lui Adrian Țuțuianu, a fost trecut la rândul său în rândul persoanelor non grata în PSD Dâmbovița. Șefa PSD Dâmbovița declara la data de 9 februarie că:

FotoRovana Plumb 15 martie 2019 Târgoviște (alegeri PSD Dâmbovița)

„A fost prezentat un raport în ceea ce priveşte activitatea pe care a desfăşurat-o domnul Comănescu în calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Sunt foarte multe întârzieri (…). Au fost identificate disfuncţionalităţi, obiective care nu au fost realizate şi cu care noi am venit în faţa dâmboviţenilor în alegerile locale din 2016… Acestea sunt o parte dintre motivele care au condus la luarea acestei hotărâri (n.r. excludere din partid) de către Comitetul Executiv”,

Cum hotărârea de excludere din PSD a lui Daniel Comănescu nu fusese semnată de către liderul partidului, Liviu Dragnea, înlocuirea acestuia din funcția de conducere de la CJ nu a putut fi pusă în aplicare, neexistând un document oficial înregistrat la Prefectura Dâmbovița, prin care să fie atestată această decizie a social-democraților.

La două luni distanță, în această dimineață (10 aprilie 2019) Prefectura Dâmbovița a primit acest document, după cum informează surse din PSD.

 

Foto- Daniel Comănescu, președinte(momentan) CJ Dâmbovița

Urmează ca Prefectura Dâmbovița să remită către CJ Dâmbovița o înștiințare, prin care se constată pierderea calității de mebru al PSD a lui Daniel Comănescu, urmând ca în plenul CJ să se constate mai întâi pierderea calității de consilier județean, de către Daniel Comănescu (foto). Implicit urmând și pierderea calității de președinte al CJ Dâmbovița.

Foto- Alexandru Oprea fost și posibil viitor președinte al CJ Dâmbovița

Favorit pentru preluarea șefiei CJ Dâmbovița, este Alexandru Oprea, revenit pe o funcție de conducere în PSD Dâmbovița, după preluarea conducerii organizației de către Rovana Plumb.

Articolul precedentDosare penale, pentru trei persoane ce au comis infracțiuni contra siguranței circulației
Articolul următorReținut pentru viol, după ce fiica adoptivă, de doar 13 ani, a născut