Prefectura Dâmbovița a comunicat astăzi că a fost semnat ordinul privind încetarea mandatului de consilier județean a lui Daniel Comănescu, ca urmare a unei adrese a PSD. Comănescu pierde astfel și funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, funcție pe care o deținea din 2018.

Daniel Comănescu (foto), președinte al Consiliului Județean Dâmbovița ( până în data de 17 aprilie 2019) a fost ales consilier județean pe lista PSD Dâmbovița, la alegerile din 2016. Ca urmare a unei solicitări venite din partea PSD Dâmbovița, ce l-a exclus din partid pe Comănescu, acesta fiind socotit un apropiat al lui Adrian Țuțuianu (fostul șef al PSD Dâmbovița, exclus la rândul său din PSD, în octombrie 2018), Prefectura Dâmbovița a comunicat că:

„Astăzi, 16.04.2019, Prefectul Județului Dâmbovița a semnat Ordinul privind constatarea încetării de drept a calității de consilier județean pentru domnul COMĂNESCU NICOLAE DANIEL, înainte de expirarea duratei normale a mandatului acestuia și declararea ca vacant a locului de consilier județean în cadrul Consiliului Județean Dâmbovița.

Actul administrativ a fost emis având în vedere adresa nr. 155/09.04.2019 transmisă de către Partidul Social Democrat-Organizația Județeană Dâmbovița prin care ni se aduce la cunoștință că, prin Hotărârea nr. 199/09.02.2019 a Partidului Social Democrat-Organizația Județeană Dâmbovița, validată prin Hotărârea nr. 260/25.03.2019 a Comitetului Executiv Național al Partidului Social Democrat, domnul Comănescu Nicolae Daniel a fost exclus din partid.

Ordinul își va produce efecte începând cu data comunicării,  respectiv 17.04.2019, către Consiliul Județean Dâmbovița, secretarul județului Dâmbovița, domnul Comănescu Nicolae Daniel și Partidul Social Democrat-Organizația Județeană Dâmbovița.”

Cel mai probabil, viitorul președinte al Consiliului Județean Dâmbovița va fi actualul consilier județean PSD, Alexandru Oprea (foto). Acesta a mai deținut funcția de președinte al CJ Dâmbovița, în perioada 2016-2018, până în momentul în care a fost înlocuit de Daniel Comănescu. PSD are majoritate pentru a putea impune un președinte, din rândul consilierilor săi, în fruntea CJ Dâmbovița.

Articolul precedentParteneriatul Educațional „Prietenie pe o sfoară”, la Biblioteca Judeţeană
Articolul următorUn buzoian căutat pentru furt a fost descoperit în Dâmbovița. A ajuns direct la penitenciar