Sindicaliștii, de la Sindicatul „Valahia” Târgoviște (parte a „Cartel Alfa”), angajați ai AITT (societatea ce asigură transportul public din Târgoviște) au declanșat greva generală, așa cum anunțaseră. Încă de la ora 06.00, a zilei de 10 Octombrie, cursele au fost suspendate. (foto 1, greviști ora 06.00 -10.10.2018)

Foto 1

Cel mai probabil, în condițiile în care nimic nu se schimbă, sindicaliștii au anunțat că vor menține greva până în data de 19 Octombrie. Patronatul, în cazul de față AITT-ul, precizează, într-un comunicat de presă (foto 2) următoarele:

Foto 2

: „(…)conducerea AITT a luat notă de decizia membrilor sindicatului „Valahia” , prin care niciunul dintre șoferii societății, membri ai sindicatului, nu au pornit pe traseele de serviciu, iar mii de călători au fost puși în situația de a nu putea folosi mijloacele de transport în comun. În fața acestei situații, conducerea AITT, solicită membrilor sindicatului „Valahia” să respecte condițiile prevăzute de lege și să asigure o treime din transportul public local”

Foto 3

Greva sindicaliștilor de la AITT a făcut ca la orele prânzului stațiile pentru mijloacele de transport în comun (foto 3) să fie pline de oameni, ce așteptau, aparent în zadar, sosirea mijloacelor de transport în comun ale AITT.

Cei de la Sindicatul Valahia solicită patronatului (AITT Târgoviște, societate ce asigura transportul public din oraș) majorări salariale, peste nivelul minim de salarizare existent momentan, și deasemenea tichete de masă, prevăzute în contract, dar neplătite. Patronatul (AITT) refuză acordarea acestora motivând că partenerul (Primăria Târgoviște) nu și-a achitat obligațiile financiare către societate, ceea ce face imposibilă îndeplinirea doleanțelor sindicaliștilor, de către AITT. AITT-ul asigură transportul în comun din Târgoviște operând deasemnea și pe 23 de trasee exterioare (coumunele limitrofe Municipiului Târgoviște).

Primăria Târgoviște afirmă că nu există datorii financiare către AITT, dar, în același timp, a înființat o firmă proprie de transport public, ce ar urma să preia salariații AITT, într-un viitor apropiat.Contractul cu AITT urmând a fi reziliat. Miza o reprezintă despăgubirile solicitate de către AITT, Primăriei Târgoviște, societatea având un contract de delegare de gestiune a serviciului public de transport persoane,în Târgoviște, valabil până în anul 2053.

Sursa foto 1www.gazetadambovitei.ro

 

 

Articolul precedentA murit Vali Băcanu, salvamontist și monitor
Articolul următorVideo| Pe urmele Soranei. Andrei Voican, un tenisman din Târgoviște, visează la gloria mondială