Ion Balint, cunoscut drept Nuţu Cămătaru, va fi eliberat, după ce magistraţii Judecătoriei Găeşti au decis să admită propunerea de eliberare condiţionată.

Potrivit portalului instanţelor, se „admite propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Găeşti pentru condamnatul Balint Ion, Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Balint Ion”.

Judecătoria Ploieşti a admis în data de 26 octombrie 2018, propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia din cadrul Penitenciarului Ploieşti privindu-l pe Ion Balint. Astfel, conform portalului instanţelor de judecată, instanţa de fond ”admite propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia pentru liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Ploieşti. Dispune liberarea condiţionată a persoanei condamnate BALINT ION, aflat în executarea pedepsei închisorii de 5 ani şi 11 luni în cadrul Penitenciarului Ploieşti”.

Nuţu Cămătaru a fost încarcerat în decembrie 2017, astfel că a executat până în prezent aproape un an de pedeapsă. Conform legii, un an de detenţie nu este echivalentul unui an calendaristic. Pedeapsa unui deţinut poate fi modificată în funcţie de zilele de muncă prestate în spatele gratiilor, de vârsta condamnatului sau dacă acesta suferă de anumite afecţiuni medicale care nu pot fi tratate în regim de detenţie.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentUpdate| A fost descoperită și a doua persoană decedată, în accidentul de la Bâldana
Articolul următorConcert simfonic gratuit, dedicat eternului feminin, la Târgoviște