O veste cu adevărat îngrijorătoare a venit astăzi de la Bruxelles. Candidatul României, pentru funcția de comisar euroepan, Rovana Plumb, a primit aviz negativ din partea Comisiei Juridice, ce a decis să respingă candidatura lui Plumb pentru postul de comisar european pentru Transporturi. Cel mai probabil, România trebuie acum să facă o nouă nominalizare. 

Este pentru prima dată când un astfel de aviz negativ este dat pentru unul dintre candidații propuși de statele membre, pentru funcția de comisar european, de către Comisia Juridică. Și reprezentantul Ungariei a primit același tip de aviz negativ din partea comisiei, înregistrându-se astfel o dublă premieră. Motivul avizului negativ îl constituie neconcordanțe din declarația de avere, depusă de Rovana Plumb în România și la Bruxelles, mai precis o sumă de 800.000 de lei ce nu apare în una dintre declarații.

„In favoarea Rovanei Plumb au votat 6 europarlamentari. Împotriva Rovanei Plumb au votat 15 europarlamentari.
S-au abtinut 2 europarlamentari. Fara avizul Comisiei Juridice audirea din Comisia de Transport nu poate avea loc”, a scris europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan pe Facebook.(mai multe amănunte pe realitatea.net)

Rovana Plumb este și președinte al PSD Dâmbovița, iar în județ alegerile din organizație (PSD DB), ce ar fi trebuit să aibă loc în data de 20 septembrie, au fost amânate până după alegerile prezidențiale. Motivul oficial, anunțat printr-o decizie a partidului, este de a păstra coeziunea în filiala Dâmbovița a PSD,până la alegerile prezidențiale, și de a nu agita spiritele în interiorul organizației, cu o luptă internă.

Între motivele neoficiale se află și o eventuală candidatură, pentru un nou mandat de președinte al PSD Dâmbovița, din partea Rovanei Plumb, acesta fiind de câteva săptămâni la Bruxelles, unde a fost audiată pentru postul de comisar european.

Articolul precedentArme, cannabis, tâlhărie calificată și mascați-poveste din Târgoviște
Articolul următorPieton accidentat grav de o mașină, pe DN 7