Este agitație mare în PNL Dâmbovița. După analiza rezultatelor la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, în interiorul partidului s-a decis excluderea a 12 consilieri locali. Chiar dacă motivele excluderii sunt diferite, de la caz la caz, aceștia sunt acuzați, în principal, de neimplicare în campania electorală.

Foto-Virgil Guran, președinte PNL Dâmbovița

Deși au obținut un rezultat istoric, în Dâmbovița (aproximativ 26%, locul doi, după PSD-32% și înaintea USR-aproximativ 15%), la alegerile europarlamantare din mai 2019, conducerea liberală dâmbovițeană( Virgil Guran, președinte PNL Dâmbovița, foto) se pare că nu este mulțumită de modul în care s-au implicat, o parte dintre consilierii locali, în această campanie de alegeri și implicit de rezultatele obținute.

Foto– Captură pagină facebook PNL Dâmbovița

Așa că, în urma unei „analize”, s-a decis excluderea din partid a unui număr de 12 consilieri locali, din mai multe comune dâmbovițene. Comunicarea acestei acțiuni s-a făcut exclusiv pe pagina de facebook a partidului.

COMUNICAT DE PRESĂ

„Miercuri, 26.06.2019 la sediul din Târgoviște al PARTIDULUI NAȚIONAL LIBERAL a avut loc ședința ordinară a Biroului Politic Județean.

Ședința a fost condusă de către dl. Virgil GURAN – Președinte PNL Dâmbovița, iar pe Ordinea de zi au stat puncte care privesc analiza rezultatelor obținute la alegerile Europarlamentare din 26.05.2019, precum și luarea unor măsuri de natură organizatorică.

(…)

În cadrul măsurilor organizatorice s-au validat unele propuneri privind extinderea cu noi membri de valoare a Birourilor Politice Locale din Valea Lungă, respectiv Tărtășești.

În conformitate cu prevederile Statutului PNL s-a aplicat măsura excluderii din partid în cazul a 4 consilieri locali PNL din Lungulețu, Vișina și Uliești.
Măsura a fost aplicată pentru totala neimplicare a acestor consilieri locali PNL în campania electorală pentru alegerile Europarlamentare din 26.05.2019.

De asemenea, și-au pierdut calitatea de membru PNL prin aplicarea măsurii statutare de radiere, un număr de 8 consilieri locali PNL din Lungulețu, Crângurile, Raciu și Odobești pentru neachitarea cotizației.

PNL Dâmbovița va continua cu maximă fermitate activitatea de consolidare a structurilor interne de partid prin îndepărtarea acelora care cred că viața de partid înseamnă rezolvarea problemelor de natură personală.”

Se precizează în comunicatul de presă. Surse din interiorul partidului spun că acțiunile de excludere vor continua, în PNL Dâmbovița.