La PSD Dâmbovița se pare că singura preocupare este, în momentul de față, amânarea conferinței județene de alegeri. După mai multe amânări în 2019 și un termen, de 10 ianuarie 2020, stabilit în urmă cu două săptămâni, social democrații, au amânat încă o dată conferința județeană de alegeri.

Alegerile pentru o nouă conducere la PSD Dâmbovița trebuiau să aibă loc încă din luna septembrie 2019, dar acestea au fost amânate în două rânduri, în unul dintre cazuri cu doar câteva zile înainte de momentul alegerilor. Singura motivație a amânării a fost, la vremea respectivă, faptul că organizația are nevoie de liniște, pentru a pregăti, în unitate, campania de alegeri prezidențiale a Vioricăi Dăncilă. Prezidențiabilul PSD a pierdut și în Dâmbovița alegerile prezidențiale, în fața lui Klaus Iohannis. S-a vorbit la vremea respectivă, că alegerile din PSD Dâmbovița vor avea loc imediat după alegerile prezidențiale, dar nu s-a precizat data.

Imagine

Foto-echipă conducere PSD Dâmbovița (noiembrie 2019)

Imediat după CEX-ul PSD ( 4 decembrie 2019) social democrații dâmbovițeni au convocat un CEX județean unde s-a decis ca :

 „Organizarea Conferinței județene ordinare de alegere a organelor de conducere, pentru data de 10.01.2020. De asemenea, s-a luat hotărârea ca secretarul general al organizației județene, domnul Daniel Cristian Stan, să coordoneze activitatea de organizare a lucrărilor Conferinței de alegeri.”

Acum (28 decembrie 2019) s-a modificat din nou, data conferinței județene de alegeri. Conform unui comunicat de presă:

Comunicat de presă

„Biroul Permanent Județean al PSD Dâmbovița a stabilit în cadrul ședinței de astăzi, 28 decembrie, organizarea unei Conferințe Județene Extraordinare pentru data de 18 ianuarie, ora 11:00.

În cadrul acesteia se vor stabili și delegații care vor participa la Conferința Națională de Alegeri. Dâmbovița va participa cu 53 de delegați.

De asemenea, BPJ a hotărât că până la data de 1 februarie 2020, să se stabilească propunerile de candidați pentru funcția de primar în toate UAT-urile din județ și transmiterea acestora, pentru validare, conducerii centrale a partidului.”

Organizația PSD Dâmbovița este condusă de eurodeputatul Rovana Plumb, iar pentru alegerile interne din organizație sunt vehiculate mai multe candidaturi, din rândul social democraților dâmbovițeni.