Conform unor informații de la Bruxelles, anunțate de euractiv.com, propunerile, Guvernului României, pentru postul de comisar european, au fost respinse. Este vorba de Rovana Plumb, șefa PSD Dâmbovița și europarlamentarul Dan Nica.

„Cele două propuneri, trimise de Viorica Dăncilă la Bruxelles, Dan Nica şi Rovana Plumb, ar fi fost respinse, scrie EurActiv.com.

În locul lor ar putea fi propusă actuala şefă a diplomaţiei, Ramona Mănescu

Totodată, EurActiv.com notează că România ar putea primi portofoliul Transporturilor. 

Luni, liderul Grupului Renew Europe din PE, Dacian Cioloş, a avertizat că există pericolul ca Rovana Plumb să nu treacă de audierile din Parlamentul European. „

FotoRovana Plumb și Dan Nica (sursa-caleaeuropean.ro)

„Informaţii despre posibila respingere a celor două propuneri au circulat încă de luna trecută. Pe 27 august, Viorica Dăncilă a declarat că nu a primit de la Bruxelles vreun refuz cu privire la Rovana Plumb sau Dan Nica.” Se spune pe euractiv.ro

Foto– Organizație PSD Dâmbovița (sursa facebook, PSD DB)

Rovana Plumb este și președinte al PSD Dâmbovița, organizație ce are programate alegeri în data de 20 septembrie, după ce data inițială era de 6 septembrie. Motivul neoficial al amânării alegerilor, din PSD Dâmbovița. îl consituie chiar decizia de la nivel european, în ceea ce privește viitorul comisar din partea României.

În eventualitatea în care ar fi fost nominalizată, Rovana Plumb, spun surse din partid, nu ar mai fi candidat pentru postul de președinte al PSD Dâmbovița, orice altă variantă conducând și la înscrierea sa în cursa pentru un nou mandat la conducerea filialei dâmbovițene a PSD.

Articolul precedentBaschet feminin: Echipă în dezintegrare și tăcere totală, la CSM Târgoviște
Articolul următorBărbatul ce a dat foc propriei case și mașini, la Poiana, a fost reținut de polițiști. Vezi acuzațiile