Federația Sindicatelor din Adminsitratia Națională a Penitenciarelor (FSANP) a sesizat comisia de disciplină din Ministerul Justiției (MJ) împotriva directorului Penitenciarului Găești, Gheorghe Anghel. Acesta este acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu, imixtiunea ilegală în activitatea altui funcționar public cu statut special și producerea de pagube materiale unității din care face parte.

Directorului anghel i se impută că a depășit atribuțiile de serviciu, potrivit penitenciare.info.

„În data de 04 octombrie 2018, domnul Gheorghe Anghel, aflat în concediu de odihnă, fără a avea calitatea de director al Penitenciarului Găești și fără acordul directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Marian Dobrică, s-a prezentat la ședința consiliului de conducere al Penitenciarului Găești, în care s-au discutat propunerile pentru majorările salariale de până la 50% pentru misiuni speciale și lucrări de excepție, acordate angajaților unității care intră în competență de gestiune a directorului general al ANP sau a ministrului Justiției (MJ)”, se arată în plângerea sindicaliștilor.

Tot în dată de 04 octombrie 2018, comisarul șef de penitenciare Gheorghe Anghel, fără acordul directorului în funcție, subcomisar de penitenciare Stelică Preoteasa, a folosit autoturismul Penitenciarului Găești în scop personal.

„Există suspiciunea săvârșirii infracțiunilor de: trafic de influență, abuz în serviciu și uzurpare de calități oficiale”, mai spun sindicaliștii.

Articolul precedentTârgoviște, capitala internațională a astronomiei de Centenar
Articolul următorFoto| Capra, animalul, are festival! Prima ediție are loc la Ulmi, în Dâmbovița