Închisă timp de un an pentru lucrări de mentenanță, transportul pe cablu Babele – Peștera – Bușteni a fost a reluat. De mai bine de un an de zile, telecabina nu a mai circulat pe segmentul Babele-Peștera, fiind programate lucrări importante de mentenanță.
Telecabina Peştera – Babele şi-a reluat, în data de 25 mai, cursele regulate, potrivit operatorului reţelei de transport pe cablu, Teleferic Prahova. De asemenea, începând cu data de 30 mai este deschis şi tronsonul Buşteni – Babele.

Telecabina va funcţiona după următorul program:

TELECABINA PEŞTERA-BABELE
– Prima urcare | ora 9:00
– Ultima urcare | ora 15:00
TELECABINA BABELE-PEŞTERA
– Prima coborâre | ora 9:00
– Ultima coborâre | ora 15:30
TELECABINA BUŞTENI-BABELE funcţionează după programul 7.30 – 17.45 – deschis în fiecare zi a săptămânii. Excepţie face ziua de marţi, când este programată revizia.
Dată în folosinţă la 11 august 1978, telecabina Babele-Buşteni leagă oraşul Buşteni de Cabana Babele din Munţii Bucegi şi îi duce pe turişti la Peştera Ialomiţei, un obiectiv turistic spectaculos. Traseul telecabinei urmează Valea Jepiilor, are o lungime de 4.350 de metri şi acoperă o diferenţă de nivel de 1.235 de metri.
Telecabina este utilă turiştilor care anual, în sezonul de vară, încearcă să ajungă cât mai repede la Babele, la Crucea Eroilor Neamului (Crucea Caraiman) sau la Vârful Omu. Există două cabine, iar capacitatea uneia este de 25 de persoane. Viteza maximă de deplasare este de 10 m/s.
Lucrările efective au început în primăvara anului 1973, pe vremea ministrului Turismului, Ion Cozma, care a iniţiat o serie de proiecte de avengură în perioada de avânt economic sub conducerea lui Ceauşescu.

Articolul precedent170 de persoane pot beneficia de formare profesională prin AJOFM Dâmbovița
Articolul următorCirculație îngreunată pe Transbucegi, unul dintre cele mai frumoase trasee din țară