A plouat cu grindină, vineri, în localitatea Voineşti, din Dâmboviţa. În imagiile surprins de localnici se vede cum vântul sufla cu putere, iar ploaia, însoțită de grindină, a durat câteva minute.

Oamenii din Voineşti au postat pe Facebook imagini cu grindina care a căzut în localitate.

Ploaia cu gheaţă a căzut doar câteva minute.

Judeţul Dâmboviţa a fost sub cod galben de ploi, până sâmbătă după-amiaza.

Sursa video: Valentin Onea / Facebook

Vremea se încălzeşte în următoarea perioadă, însă nu scăpăm de ploi. În timp ce în mare parte din ţară temperaturile cresc, sunt şi zone unde se anunţă răciri accentuate. Estimarea Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM) valabilă până pe 5 mai şi este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Ploi extinse în Muntenia

În prima săptămână de prognoză temperatura aerului va creşte, în medie, de la 14 grade, până la 22 de grade în data de 27 aprilie, astfel încât vremea va deveni normală din punct de vedere termic. Apoi variaţiile termice diurne nu vor fi importante, iar media lor se va situa în jurul valorii de 23 de grade. Evoluţia minimelor termice va fi asemănătoare; de la 3…4 grade în primele două nopţi vor creşte spre 8…9 grade, începând din noaptea de 27 spre 28 aprilie. Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii mai extinse cel mai probabil pe 27 aprilie. Excepţie va face perioada 24-26 aprilie, când şansele de ploaie vor fi extrem de reduse.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentAbia eliberat din închisoare, un fost deținut a intrat peste vecinul său și l-a luat la bătaie
Articolul următorTelenovelă la Potlogi. Tânăr obligat de instanță să plătească despăgubiri pentru anularea nunții