Scene hilare la o dezbatere publică , legată de gradul de absorție a fondurilor europene, în Regiunea Muntenia Sud, ce a avut loc la Târgoviște, în sediul Consiliului Județean Dâmbovița. Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei Nifon Mihăiță, ce nu participa la ședință, a venit și a întrerupt dezbaterea, motivând că trebuie să poarte urgent o discuție cu președintele CJ Dâmbovița, Alexandru Oprea.

La dezbaterea publică de astăzi (19 noiembrie 2019) de la sediul CJ Dâmbovița, au fost invitați reprezentanții ADR Muntenia SUD (prin directorul Liviu Mușat) ai CJ Dâmbovița (președintele Alexandru Oprea) și primarii Daniel Cristian Stan (Târgoviște) și Constantin Ana (Pucioasa), alături de reprezentanți ai presei și ai instituțiilor din Dâmbovița ce au depus proiecte de accesrae a fondurilor europene ( în exercițiul 2014-2020).

Imagine

La momentul în care primarul Târgoviștei făcea un bilanț al proiectelor din localitate în sala de dezbatere a intrat reprezentantul BOR, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei, Nifon Mihăiță, care fără să stea pe gânduri s-a îndreptat către prezidiul unde se aflau oficialitățile solicitând întreruperea dezbaterii. Dealtfel, în imagini se poate vedea clar stupefacția de pe fețele celor aflați în prezidiu, ce nu știau ce se întâmplă. ( de urmărit de la minutul 1.25 al filmării). Fără niciun fel de comentariu cei de la prezidiu au înterupt dezbaterea, în timp ce reprezentantantul BOR, a părăsit sala cerându-i directorului ADR Muntenia SUD, Liviu Mușat, „multe, cât mai multe fonduri pentru Dâmbovița.”

https://youtu.be/yeHr44JrBbE

Ulterior pe holurile CJ Dâmbovița, la întâlnirea privată solicită de reptrezentantul BOR, a părut că acesta îi reproșează ceva președintelui CJ Dâmbovița. Totul a durat doar câteva minute, iar ulterior dezbaterea a fost reluată fără niciun fel de explicații. Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei a plecat la fel de intempestiv precum a venit, fără alte explicații.

Conform unor surse se pare că acesta se grăbea către aeroport,pentru o cursă spre Geneva. Arhiepiscopul și Mitrpolitul Târgoviștei este reprezentantul BOR, în ceea ce privește relațiile externe (echivalentul unui ambasador din lumea laică).

Articolul precedentToamnă cu vreme neobișnuit de caldă
Articolul următorMoped răsturnat pe carosabil, la Bilciurești, în Dâmbovița. Două persoane rănite (posibil grav)