Primăria Târgoviște anunță că 30 iunie este ultima zi în care taxele si impozitele locale se mai pot plăti fără penalitați. Primăria se confruntă cu o foarte slabă colectare la bugetul local. În luna mai erau colectați, din taxe si impozite, cu 12 milioane de lei mai puțin, față de aceiași perioadă a anului precedent.

Primaria Târgoviște a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă că:

Foto- Biroul Taxe și Impozite, Târgoviște (martie 2020)

„30 iunie, ultima zi de plată, fără majorări de întârziere, a impozitelor și taxelor locale datorate pentru semestrul I și de acordare a bonificației de 10%
Primăria Municipiului Târgoviște aduce la cunoștința contribuabililor că 30 iunie este data limită de plată a impozitelor și taxelor locale, aferente semestrului I al anului fiscal 2020.
După această dată, se vor calcula majorări de întârziere în cuantum de 1% pe lună, până la data plății.
Pentru contribuabilii care achită impozitele pe clădiri, terenuri, mijloace de transport sau taxă de habitat, pentru intregul an, până la 30 iunie inclusiv, se acordă o bonificație de 10%.
Impozitele și taxele locale se pot achita la ghișeele instituției în numerar sau cu cardul bancar, prin ordin de plată, mandat poștal sau prin internet, la adresa –  www.ghiseul.ro
Programul de încasări la ghișeele Serviciului de Impozite și Taxe Locale
din str. Poet Grigore Alexandrescu, bl. E4, parter este:
– Luni, Marți, Miercuri, Vineri:  08.00 – 16.30
– Joi:  08.00 – 18.30″
Foto-Sediu Primăria Târgoviște
Administrația locală se confrunta cu o subîncasare record a taxelor si impozitelor locale, la Târgoviște. În luna mai 2020, edilul șef al localitătii, Cristian Stan, afirma că s-au colectat mai puțin cu 12 milioane de lei, față de aceiași perioadă a anului precedent. Este posibil ca între timp diferența sa fi crescut, fiind vorba acum (iunie 2020) de zeci de milioane de lei, mai puțin, comparativ cu aceiași perioaadă din anii precedenți.