Conform celei mai recente actualizări a datelor despre cadrele medicale infectate cu COVID 19, sunt 474 de cazuri confirmate. Unul dintre acestea, conform statisticii furnizate de Grupul de Comunicare Strategică (GCS) este din Dâmbovița. Pe plan local nu a fost confirmat deocamdată un astfel de caz.

Conform comunicatului celor de la GCS:

În România erau vineri 474 de cadre medicale infectate cu COVID-19, conform raportărilor primite de INSP din teritoriu.

Distribuția pe județe este următoarea:

Alba total 2
Arad total 24
București total 65
Bistrița Năsăud total  3
Botosani total  1
Cluj total 3
Constanța total  1

Covasna total  8
Dâmbovița total  1
Galați total  7
Hunedoara total  24
Iasi total  5
Mehedinți total  1
Neamț total  7
Suceava total  318
Timiș  total 2
Vrancea total  2
Total  474

Miercuri, 1 aprilie, numărul cadrelor medicale infectate cu noul coronavirus ajunsese la 357 de cazuri, iar, dintre acestea, 200 erau din Suceava.

Conform unei comunicări anterioare în ceea ce privește cazurile de infectârii pe județe (total populație) județul Dâmbovița figura, pentru data de 3 aprilie, cu 19 cazuri de pacienți confirmați cu coronavirus, adică tot atâția cât erau înregistrați și cu o zi în urmă (2 aprilie 2020).

În plan local, informația privind infectarea unui cadru medical, de la o unitate medicală dâmbovițenă, cu COVID 19, nu a fost confirmată pâna la acest moment, putând fi vorba de o indexare greșită, a celor de la Grupul de Comunicare Strategică, în ceea ce privește înregistrarea unii caz la județul Dâmbovița.

Una dintre variate, probabil ce mai plauzibilă, este cea că este vorba de un cadru medical cu domiciliul în județul Dâmbovița dar care profesează în Capitală, unde există cazuri noi de cadre medicale infectate cu coronavirus atât la „Matei Balș” cât si la „Dr. Victor Babeș”.