Ministrul liberal al Finanțelor, Marcel Boloș, aduce fonduri elvețiene pentru IMM-urile românești.

Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, semnează cu ambasadorul Elveției în România Massimo Baggi, Programul „Consolidarea IMM-urilor prin acces îmbunătățit la finanțare”.

Cu un buget de 55 milioane franci, programul va asigura acces la finanțare IMM-urilor din industria prelucrătoare, pentru investiții verzi și crearea și menținerea locurilor de muncă în industrie, transmite Ministerul Finanțelor Publice.

 
 

Fondurile din programul „Consolidarea IMM-urilor prin acces îmbunătățit la finanțare” înseamnă granturi de până la 40% (50.000 CHF) din cheltuielile eligibile ale planului de investiții și împrumut bancar în condiții avantajoase de piață pentru restul de minimum 60%.

Preocuparea principală a liberalilor la guvernare este asigurarea finanțării investițiilor, așa cum transmite PNL. Iar colaborarea cu statul elvețian este o nouă sursă de finanțare pe care companiile românești o au de acum la dispoziție.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentDSU SUNĂ MOBILIZAREA GENERALĂ! EXERCIŢIU DE MASĂ PENTRU RĂSPUNS LA SITUAȚII DE URGENȚĂ
Articolul următorNICOLAE CIUCĂ, FAȚĂ ÎN FAȚĂ CU ANCA ALEXANDRESCU. LIDERUL PNL FACE PLANUL DE BĂTAIE PENTRU COTROCENI – CULISELE STATULUI PARALEL, ORA 21:00