Două drumuri județene din Dâmbovița vor fi reabilitate cu fonduri europene. Contractul de finanțare a fost semnat între beneficiar, CJ Dâmbovița, și ADR Muntenia Sud, iar banii provin din fondurile europene, în cea mai mare parte.

DJ702, în comuna Cândești și DJ710 în comuna Bezdead, județul Dâmbovița, sunt drumurile ce vor fi  finanțate prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, în cadrul Axei prioritare 6 „Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională”.

Acordul a fost semnat astăzi (foto) între reprezentanții CJ Dâmbovița și ADR Muntenia Sud.

Cele două cereri de finanțare au o valoare totală de aproximativ 31 de milioane de lei, din care peste 26 de milioane de lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă, finanțată din Fondul European de Dezvoltare Regională. Aproximativ 4 milioane de lei este contribuția de la Bugetul de Stat, iar aproape 346 de mii de lei reprezintă contribuția eligibilă a Consiliului Județean Dâmbovița.

Prin realizarea proiectelor „Reabilitare și modernizare infrastructură rutieră în județul Dâmbovița” (perioadă de implementare de 48 de  luni) și „Modernizare DJ702 în comuna Cândești și DJ710 în comuna Bezdead, județul Dâmbovița” (perioadă de implementare de 12 luni), județul Dâmbovița, în calitate de beneficiar de fonduri Regio, în total, vor fi modernizați peste 31 de km de drum.

Făcând o medie, rezultă aproximativ o valoare de 1 milion de lei/km, de drum reabilitat. Valoarea este una medie, comparativ cu alte lucrări de același gen din țară. Trebuie precizat că lucrările nu vor fi finalizate decât, cel mai devreme, în anul 2020.

Articolul precedentSpecializați în furt de biciclete. Au fost prinși
Articolul următorParastas de un al Regelului Mihai, la Curtea de Argeș