Virusul pestei porcine africane este de neoprit. Focare noi sunt declarate cu o frecvență aproape incredibilă. În Dâmbovița, localitățile Perșinari și Ciocănești, au fost bifate astăzi cu focare noi de PPA.

Autoritățile par complet depășite de situația virusului PPA. După ce sâmbătă localitatea Perșinari înregistrase un caz de PPA, la porcii dintr-o gospodărie,astăzi (20 august 2019) au fost confirmate alte trei cazuri în localitate. Și la Ciocănești a fost confirmat un caz de pestă porcină africană. În Dâmbovița sunt zeci de focare, iar în țară numărul acestora se apropie de 1000.

Centrul  Local de Combatere a Bolilor din județul Dâmbovița s-a întrunit astăzi, 20.08.2019, ora  17.00,  ca urmare a confirmării apariției virusului de pestă porcină africană în județul Dâmbovița, în 3 gospodării din Comuna Perşinari, o gospodărie în Comuna Ciocăneşti – sat Vizureşti şi o suspiciune în Comuna Perşinari, în scopul  adoptării planurilor de măsuri privind controlul și combaterea acestei boli și pentru a aproba deciziile de plasare sub supraveghere.

Astfel, s-a luat măsura uciderii porcinelor din gospodăriile afectate, urmând a se realiza supravegherea clinică și catagrafierea tuturor porcinelor de la nivelul întregii localități.

În conformitate cu planurile de măsuri aprobate, s-au stabilit zonele de restricție și efectuarea de acțiuni de patrulare a efectivelor Ministerului Afacerilor Interne împreună cu reprezentanți ai Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița,  în scopul prevenirii transportului de carne sau de porci în interiorul localității .”

Se precizează într-un comunicat de presă al Prefecturii Dâmbovița.

Articolul precedentAlianța Sindicatelor din Industria de Apărare „Moreni” s-a afiliat la CNMR
Articolul următorMinisterul Mediului propune impuşcarea a 140 de urşi şi 94 de lupi