După nouă amânări consecutive, la pronunțare, Curtea de Apel București a dat o sentință, în dosarul litigiului financiar dintre CSM Târgoviște și antrenorul grec George Dikeolakos. Fostul antrenor al echipei de baschet târgoviștene solicitase despăgubiri, ce ajungeu la aproximativ 240.000 de euro, pentru că fusese demis de la club. Procesul a blocat echipa târgovișteană, ce are intredicție la transferuri atât pe plan intren cât și internațional.

Curtea de Apel București a decis, în data de 19 noiembrie 2019, în favoarea clubului târgoviștean, după cum urmează:

Imagine

Foto– Decizie Curtea de Apel București

„Admite apelul. Schimba în parte sentinţa apelată în sensul că: Admite excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune pentru despăgubirile ce depăşesc suma de 75.000 euro. Respinge acţiunea cu privire la despăgubirile ce depăşesc suma de 75.000 euro ca prescrisă. Respinge cererea de chemare în judecată cu privire la despăgubirea în valoare de 75.000 euro, ca neîntemeiată. Menţine celelalte dispoziţii .”

Judecătorii au considerat prescrisă obligația de plată de la 75.000 euro la 178.000 euro a CSM Târgoviște către Dikeoulakos respectiv neîntemeiată pretenția de până la 75.000 de euro. Deocamdată nu a fost redactată și o motivare a deciziei. Aceasta fiind absolut necesară pentru a înțelege decizia instanței ce practic a întors o altă decizie a unei instanțe românești, ce era favorabilă fostului antrenor al celor de la CSM Târgoviște, George Dikeolakos.

Imagine

Foto– George Dikeolakos, la momentul când antrena CSM Târgoviște

În momentul de față, după această decizie a Curții de Apel București, clubul târgoviștean a scăpat de  obligația de aplăti o sumă importantă de bani, către fostul antrenor. În schimb deciziile BAT (Tribunalul Arbitral de Baschet), prin care CSM Târgoviște este obligat să plătească către Dikeolakos 100.000 de euro și încă 50.000 de euro către fosta jucătoare Ivanka Matic (și aceasta concediată de clubul târgoviștean, ca și Dikeolakos, fără achitarea integrală a contractului) sunt în vigoare. Până la stingerea datoriei, clubul târgoviștean are interdicție la efectuarea de transferuri.

Clubul are în intenție trimiterea unei solicitări către FIBA, prin care această interdicție să fie anulată.În momentul de față, CSM Târgoviște evoluează în prima ligă de baschet feminin, cu acordul Federației Române de baschet, dar nu are voie să evolueze decât cu jucătoare românce.

Articolul precedentVIDEO Momentul în care un TIR se răstoarnă într-un șanț, la Tărtășești. Imagini camere
Articolul următorUn profesor dâmbovițean, din Brezoaele, este acuzat de o elevă că a încercat să o sărute