Curtea de Apel Ploiești a decis să reducă pedeapsa pentru bărbatul din Târgoviște ce era încarcerat la Mărgineni, după ce s-a dovedit că și-a violat fiica adoptivă în vârstă de 13 ani, ce se afla într-un cărucior (tetrapareză spastică). Bărbatul primise 8 ani de închisoare în primă instanță, dar acum pedeapsa a i-a fost micșorată la doar șase ani.

Imagine

O fetiță de 13 ani din Târgoviște, imobilizată în scaun cu rotile, a născut la începutul lunii februarie 2019, la maternitatea din oraș. Fata ar fi fost abuzată sexual de concubinul mamei, de un an de zile, însă de frică nu a spus nimic, sarcina fiind descoperită abia după 7 luni.

Totul s-ar fi întâmplat într-un centru social din Târgoviște, potrivit Poliției.

Copila de 13 ani, alături de mama sa, concubinul acesteia și cei 5 frați, cu vârste cuprinse între 3 și 11 ani, locuiau în Centrul de Servicii Sociale Sfânta Maria, aflat în subordinea Primăriei Târgoviște.

Poliția a fost sesizată în acest caz, iar copila a recunoscut că a întreținut relații sexuale cu o rudă, mai exact, concubinul mamei.

Imagine

Decizie instanță

Ulterior bărbatul a fost arestat iar Judecătoria Târgoviște a decis, și în urma unor teste ADN, ce au demonstrat că el este tatăl copilului născut de fiica sa adoptivă, imobilizată în cărucior, ca acesta să ispășească o pedeapsă de 8 ani de închisoare fiind obligat și la plata unei sume de 100.000 de lei daune către copila abuzată. În data de 10 decembrie Curtea de Apel Ploiești a decis:

Sursa foto– gazetadambovitei.ro

„Admite apelul declarat de inculpatul C. Sebastian Marius, în prezent aflat în Penitenciarul Mărgineni, împotriva sentinţei penale nr.298/29.10.2019 pronunţată de Judecătoria Târgovişte, pe care o desfiinţează în parte, în sensul că reduce pedeapsa aplicată inculpatului de la 8 ani la 6 ani închisoare. Menţine restul dispoziţiilor se”tinţei, care nu sunt contrare prezentei decizii. Deduce din durata pedepsei aplicate inculpatului Cristea Sebastian Marius perioada reţinerii şi arestării preventive de la data de 10.04.2019 şi până la zi. Cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului din oficiu pentru apelant, în cuantum de 868 lei, va fi avansat din fondurile Ministerului justiţiei în contul Baroului Prahova. Onorariul apărătorului din oficiu pentru persoana vătămată Cristea Ionela Alexandra, în cuantum de 470 lei, va fi avansat din fondurile Ministerului justiţiei în contul Baroului Prahova.”

Fetiţa abuzată a fost preluată încă de la descoperirea cazului în Centrul de primire în regim de urgenţă pentru copilul cu handicap sever din cadrul Complexului de Servicii Sociale Găeşti. Bărbatul ce a abuzat-o se află încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranță de la Mărgineni.

Articolul precedent„Alertă dispariție copil” rezolvată în o jumătate de oră. Oameni speriați că un nou caz Gura Șuții se repetă, în Dâmbovița
Articolul următorFacilități fiscale de la ANAF.Cum poți să scapi în totalitate de „obligațiile accesorii”