Este o adevarata isterie în liga I de fotbal, după ce fotbalistul Chindiei Târgoviste, Andrei Pițian, a declarat că gorjeanul infectat cu coronavirus (primul roman confirmat ca fiind infectat cu COVID 19) este o cunostință a sa și au luat legătura. Declarația lui Pițian a produs un val de emoție în rândul tuturor celor din fotbalul românesc, de teamă că jucatorul ar putea fi infectat la rândul său cu COVID 19.

Declarația lui Andrei Pițian a fost dată după meciul pe care echipa sa, Chindia Târgoviște l-a susținut împotriva celor de la Sepsi (8 martie) la Ploiești.

Andrei Pițian, sursa foto – AFC Chindia Târgoviște

„Am văzut de dimineaţă că s-au luat nişte măsuri în această privinţă. Mi se pare o chestie prea umflată mediatic. Până la urmă, e o simplă răceală. Chiar primul gorjean afectat e un amic de-al meu, îl cunosc personal şi am discutat cu el, mi-a zis că nu are niciun fel de simptome, doar faptul că e purtător. Deci e posibil să îl şi avem şi să nu ştim”, a declarat Pițian la finalul meciului cu Sepsi.

Reacții post declarație

Declarația a stârnit deja panică iar în aceasta dimineță, deja s-a vorbit,inclusiv în interiorul clubului târgoviștean, despre posibilitatea ca jucătorul sa fie infectat cu coronavirus.

În această dimineață autoritățile au reacționat iar jucătorul a semnat o declarație pe propria răspundere că nu a intrat în contact cu gorejeanul infectat cu coronavirus,în ultimele luni.

Clubul târgoviștean a publicat un comunicat de presă în care afirmă că declarațiile jucatorului au fost interpretate greșit.

În urma materialelor apărute în mass-media, AFC Chindia Târgoviște face următoarele precizări:

1. În conformitate cu recomandările autorităților Statului și ale Ligii Profesioniste de Fotbal privind măsurile de prevenție legate de răspândirea coronavirusului, starea de sănătate a tuturor fotbaliștilor, antrenorilor și personalului angajat este monitorizată de către medicul clubului nostru.
2. În ceea ce îl privește pe jucătorul Andrei Pițian, declarațiile sale de la finalul meciului cu Sepsi OSK (1-1), de duminică, au fost interpretate greșit. Andrei Pițian nu a intrat în contact direct cu vreo persoană infectată/suspectată de infectare cu noul coronavirus. Jucătorul nostru a dialogat EXCLUSIV TELEFONIC cu persoana din județul Gorj infectată cu coronavirus.

Vă mulțumim pentru înțelegere și colaborare!

Au scris cei de la Chindia Târgoviște

Andrei Pițian nu a fost testat, pănă la acest moment, pentru a se verifica dacă este sau nu infectat cu temutul virus.

Articolul precedentAlertă la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște. O tânără suspectă de coronavirus s-a prezentat la urgențe
Articolul următorȘase persoane, ce nu au respectat măsurile de izolare la domiciliu, amendate de DSP Dâmbovița. Amenzi de până la 10.000 de lei