O posibilă tragedie a fost evitată. Pompierii de la ISU Dâmbovița au fost chemați să ajute la îndepărtarea mai multor elemente de fațadă, de la un bloc din Târgoviște. Din cauza ploilor, cel mai probabil, o parte din zidăria blocului s-a desprins parțial și amenința să cadă peste trecătorii ce tranzitează unul dintre cele mai aglomerate bulevarde din Târgoviște, situat în centrul orașului.

Imagine

Imagine

Intervenția celor de la ISU Dâmbovița, departamentul Târgoviste, a avut loc în dimineața zilei de 21 iunie, la un bloc de pe Bulevardul Independenței, din Târgoviste. Elemente din fațada blocului, în special de la balcoane, începuseră să se desprindă din structură, iar altele erau foarte aproape de momentul în care ar fi căzut.

În zona a fost interzisă circulatia pietonală, până la momentul în care elementele periculoase au fost îndepărtate cu ajutorul pompierilor. Unele dintre acestea fiind chiar la mare înălțime (bloc de 10 etaje).

Inclusiv o ambulanță a SAJ Dâmbovița a fost deplasată preventiv în zonă, pâna la terminarea operațiunii. Cela mai periculoase elemente de fațadă, ce reprezentau un pericol iminent, au fost îndepărtate de pompieri. Astfel de pericole sunt prezente însă în continuare pe suprafețele mai multor blocuri vechi din oraș, iar ele devin mai evidente după perioadele de ploi abundente când apa cazută umflă porțiunile de tencuială, deja desprinse anterior din structură.

Articolul precedent(Video) Viorel Moldovan înainte de meciul cu Clinceni: „Ne așteaptă un meci de șase puncte”
Articolul următor315 cazuri noi de coronavirus, la nivel național. 19 sunt în județul Dâmbovița